Staf

Geen informatie beschikbaar

Donderdag 20 februari 2020 stond deze doordeweekse wedstrijd tegen de dames van Warnsveldse Boys op het programma. Wat ons betreft de laatste en gaan we ons vanaf nu houden aan het speelschema dat door de KNVB is opgesteld.
Warnsveldse Boys uit stond enkele weken geleden gepland maar vanuit Warnsveld kwam het verzoek om de wedstrijd te verschuiven naar een later moment omdat zij te weinig speelsters hadden vanwege blessures. (MO19-MO17-1 en 2 en nog een Dames 30+) Het werd na goed overleg dus donderdag 20 februari.
Eenmaal in Warnsveld werd na een korte bespreking in de kleedkamer kontakt gezocht met de begeleiding van Warnsveld om de mogelijkheid tot door wisselen te bespreken. In de A categorie is dat namelijk niet toegestaan. De begeleiding van Warnsveld wilde daar niet in meegaan. De eerste teleurstelling deze wedstrijd was dus een feit.
Dan de wedstrijd. Vanaf het begin was V en L de bovenliggende partij. Al na 1 minuut kwam middenveldster Cissy Casteel alleen voor de keepster van Warnsveld. Zij schoot echter net voorlangs. Gaande de eerste helft zag je echter wel dat de speelsters van V en L wat meer moeite hadden met het gladde kunstgrasveld dan de speelsters van Warnsveld. Het gevaar zat bij Warnsveld in hun voorhoede enkele snelle en slimme spitsen. Ze kwamen niet veel in beeld maar als dat wel gebeurde dan zorgde dat  voor hachelijke momenten voor het doel van Evelien Gerritsen. Daar waar het 0-1 had moeten staan werd het 1-0 nadat de spits slim over een voorzet heen stapte en de door rollende bal voor de voeten kwam van een van haar teamgenoten. Deze bleek over een geweldige trap te beschikken en schoot hard binnen vanaf zo’n 20 meter.
V en L probeerde de stand zo snel mogelijk weer gelijk te trekken maar het wilde maar niet lukken om echte goed kansen te creëren.  Ondertussen liet de begeleiding van  Warnsveld opnieuw van zich horen. Niet tegen hun eigen team maar tegen de scheidsrechter en de speelsters van V en L. Natuurlijk werden er wel overtredingen gemaakt maar dat gebeurde aan beide kanten.
Rust 1-0 achter geen man over boord gezien het spel. Toch een wissel Myrna Schimmel, die ik liever 2x wat korter had willen laten spelen dan een halve wedstrijd. Zij ging eruit voor Femke Koldenhof waardoor er meer snelheid in de ploeg zou komen.
In het spelbeeld veranderde niet veel. V en L beter maar Warnsveld bleef gevaarlijk met hun counters. Ook het gemopper langs de kant ging maar door. Na een uur voetballen werden 2 jeugdspeelsters, Sanne en Roos Uenk, ingebracht voor Linda Overvelde en Brigit Kamphorst. Misschien zouden zij het verschil kunnen maken in ieder geval wilde ik ze weer wat minuten laten maken om te wennen aan het damesvoetbal. Na opnieuw een snelle aanval met veel ruimte voor ons doel lukte het de spits die naar de linkerzijkant was geschoven om een voorzet te geven die op het hoofd belandde van een volledig vrijstaande speelsters van Warnsveld op nog geen 2 meter van de doellijn. 2-0 met nog zo’n 25 minuten te gaan.
Mooi is te zien vanaf de kant dat de dames uit de Vecht zich nog niet overgaven en er zelfs nog een schepje bovenop deden. De druk op het doel van Warnsveldse Boys nam toe. Echter de schoten verdwenen veel in de handen van de keepster. Er volgden wat corners die ook niet tot doelpunten konden worden omgezet. Totdat de bal ineens voor de voeten  valt van Nadieh Heimeriks-Wagenvoort. Zij had geen tijd om de bal voor haar goede been te leggen dus maar schieten met haar chocoladebeen. Ditmaal was het raak. Keepster zag er hierbij niet goed uit maar het doelpunt telde 1-2. Vanaf dat moment werden er alle risico’s genomen om de gelijkmaker te maken met de kans op een derde tegentreffer. Dat het dan lukt is geweldig. Femke Koldenhof die goed was ingevallen. Zij gaf in het begin van de 2e helft haar visitekaartje af door met een perfect uitgevoerde sliding de bal te veroveren. Haar tegenstandster liep meer achter haar aan dan andersom en dat is goed. Femke kreeg 8 minuten voor tijd ook de kans om binnen schietafstand op het doel te schieten. Dit deed ze zo goed dat de bal over de keepster van Warnsveld in het doel verdween. 2-2.
Zou er nog meer mogelijk zijn. De wil was er maar opnieuw een tegenslag 6 minuten voor tijd. Nadieh schoot het in haar hamstrings en probeerde het nog wel maar het ging niet meer. Dus eruit. Nog even geprobeerd tegen de regels in om Linda Overvelde de plek van Nadieh in te laten  nemen. De speelsters van Warnsveld maakten de scheidsrechter er op attent dat zij eerder had gevoetbald. Mede daarom stond de scheidsrechter deze wissel niet toe. Dus V en L moest verder met 10. Warnsveldse Boys had veel van deze vervelende wedstrijd goed kunnen maken als ze V en L de wedstrijd uit hadden laten spelen met 11.
Het eindigde in een 2-2 gelijkspel. Het positieve is dat V en L veerkracht toonde. Door de blessure van Nadieh is het aantal nu op 4 gekomen waardoor er de komende weken een beroep moet worden gedaan op zaalvoetbalsters en/of jeugdspeelsters.

Doelpunten

Ruststand onbekend
Eindstand 2 - 2

Scorers V en L