Staf

Geen informatie beschikbaar

V en L dames halen strompelend de winterstop.

Blessures herstellen minder snel dan het aantal dat erbij komt. Al vrij snel na de start van de competitie vielen 3 speelster, Myrna en Esmay Schimmel en Celester Keizer af door blessures. Hopelijk kunnen zij na de winterstop weer meedoen. Femke Koldenhof liep de laatste wedstrijden al met klachten en haar is geadviseerd om ook meer rust te nemen. Daarbij kwamen deze week Anoek van Lohuizen en Ilona Keizer. Anoek ook wat zeurende klachten die lijken op wat overbelasting en Ilona is even onder handen genomen door de kaakchirurg. Nog net niet voldoende hersteld om vandaag mee te doen. Dus nog maar 10 speelsters over. Jeugdspeelsters werken op zondag en dus werd er aangeklopt bij het zaalvoetbalteam. Jorien Oudshoorn had al oppas geregeld dus dat was nummer 11. Helaas lukte het niet om een reserve mee te nemen naar Eibergen. De nummer 2 op de ranglijst.
Als U het damesteam een beetje volgt dan ziet U dat met name de achterhoede getroffen is door de blessures. Daarom was de coach genoodzaakt om spits Linda Overvelde op de linksbackpositie te posteren. Ze speelde een ruime voldoende. Veel dingen voor verbetering vatbaar maar over haar kant kwam er niet zoveel gevaar omdat zij veel ballen weg kon roeien.
Naast de 11 tegenstandsters was er vandaag nog een en dat was de wind die strak over de lengte van het veld stond. Afgesproken met aanvoerdster Linda Casteel om eerst met de wind in de rug te spelen. Dat lukte dus niet. Je denkt dan aan verdedigen maar niets van dat. V en L zocht de aanval en al na 5 minuten  een 100% kans voor de snelle Cissy Casteel die 1 op 1 kwam met de keepster van Eibergen maar helaas het lukte niet. Wat wel tot volle tevredenheid gebeurde was de opbouw van achteruit. Over de grond en natuurlijk speelde de nieuwe spelregel daarbij in ons voordeel. Tegenstander moet buiten de 16 blijven terwijl keepster Evelien de beste opbouwster van V en L, Laura Bouwmeester, in de voet kan aanspelen binnen de 16. De volgende stap het inspelen van de middenvelders verliep ook perfect. Vaak was het Jolijn Overvelde die die schakel was. In de 14e minuut opnieuw een kans voor Cissy Casteel. Ditmaal zocht ze naar afspeelmogelijkheden die er niet waren waardoor de verdediging van Eibergen ook deze kans verijdelde. Cissy is gewoon te snel voor het team. De  druk werd langzamerhand steeds groter omdat Eibergen steeds meer verdedigers mee liet gaan. Dit resulteerde in de 29e minuut in een afstandsschot van hun  laatste vrouw. Deze bal belandde op de lat en het lukte V en L om de terug ketsende bal tot corner te verwerken. Deze corner werd met wat moeite onschadelijk gemaakt.
Toch was het verdiend te noemen dat de rust met de brilstand werd bereikt. De 2e helft zou compleet anders worden dus daar moet je je team dan op voorbereiden. Ga je diep spelen of ga je combineren en wat ga je doen in de omschakeling. Een van de afspraken was. “We gaan hoog druk zetten”. Dat vergt veel van elke speelster want als er een(1) verzaakt dan combineert de tegenstander er makkelijk doorheen.
Het begon weer goed, geen grote kansen, maar wel kansen zo zag ik een bal hard voor het doel van Eibergen langs gaan. Als er op dat moment een V en L speelster bij de 2e paal zou staan dan was het raak geweest. In de 71e minuut lijkt het noodlot toe te slaan. Een van de meest hard werkende speelsters van V en L, Lieke Hopman, werd op een onreglementaire manier tegen het kunstgras gewerkt. Een pijnlijke enkel was het gevolg. Zij kon de wedstrijd niet vervolgen en dus moest V en L met 10 speelsters verder. Kort daarna toch weer een 1 op 1 situatie met Cissy Casteel. Ditmaal schoot ze van afstand en kon de keepster de bal vangen. Jammer en je ziet dan dat er wat angst in de ploeg komt. Houden wat je hebt dus verdedigen. We liepen achteruit en dat is wel het laatste wat je moet doen in dergelijke situaties.
Met nog ruim 10 minuten te spelen stond ineens Lieke Hopman weer naast me. “Dick heb je nog tips”. Ik vroeg verbaasd wil je er weer in dan? Ze liep namelijk nog behoorlijk mank. Van het lopen moest ze het niet meer hebben maar Lieke heeft ook de kwaliteit om de bal naar de juiste kleur te spelen en met de juiste richting en snelheid. En dat gebeurde in de 80e minuut. Zij zette Nadieh Wagenvoort met een geweldige steekbal alleen voor de keepster en Nadieh kun je om een boodschap sturen. Raak 0-1. Lieke strompelde verder en kwam niet veel meer aan de bal maar als ze dat wel kwam dan kreeg dat vaak een goed vervolg.
Datzelfde gold ook voor onze “zaalvoetbalster” en “veterin”, Jorien Oudshoorn. Door haar loopvermogen kan zij niet overal meer bij zijn maar als de bal in de buurt is dan kan ze degelijk nog wel wat betekenen voor het damesteam van V en L.
Vijf minuten voor tijd valt de bal tussen de laatste vrouw van Eibergen en Jorien. Jorien kwam als winnaar uit de strijd en bij haar 2e balcontact zag je haar al kijken waar kan ik de bal kwijt want als ik deze te lang bij me houdt dan komt die laatste vrouw weer terug. Cissy zorgde ervoor dat zij rechts van Jorien helemaal vrij stond. Keepster van Eibergen koos voor de bal en Jorien speelde op tijd met de juiste snelheid en de juiste richting de bal naar Cissy die de bal in het lege doel kon lopen. 0-2
De tijd was tekort voor Eibergen om nog wat aan deze uitslag te doen en opnieuw liet V en L zien goed mee te kunnen met de top van de 3e klasse. Gezien de kansen een dik verdiende overwinning.

Doelpunten

Ruststand onbekend
Eindstand 0 - 2

Scorers V en L