Strijdbaar VenL ongelukkig ten onder Deze herfstachtige zondag stond de wedstrijd VenL - Raalte op het programma. VenL beschikte vandaag weer over een volle selectie en kon na de overwinning van vorige week met vertrouwen tegen de manschappen van Raalte aantreden, die gezien de tweede plek ook met vertrouwen naar de Vecht af konden reizen. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten rommelig en slordig in balbezit, waardoor geen van beide ploegen zich echt de bovenliggende partij kon noemen. Raalte probeerde het voetballend de ploeg uit de Vecht lastig te maken, maar daar niet in slaagde. Waar VenL voornamelijk op zoek was met lange passing richting de snelheid op de flanken, maar het vaak ontbrak aan nauwkeurigheid zodat het duel zich ontpopte tot een evenwichtige strijd. Na 15 minuten was daar dan toch een speldenprikje van de thuispartij. Ruud Kamphorst wist Feie Overvelde te lanceren met een mooie pass over de linkerflank, Feie liet op zijn beurt zien over een mooie draf te beschikken en snelde zich naar een weg naar de hoek van de zestien meter om vanaf daar met een bekeken schot de keeper in de lange bovenhoek te verrassen. Helaas kreeg de bal nét te weinig curve mee waardoor de bal rakelings naast de paal van het doel zeilde. Raalte was dus gewaarschuwd. Hierna bleef hetzelfde spelbeeld zich voordoen. Raalte probeerde aan te dringen maar wist hier door de goeie organisatie en grote werklust van VenL niet in te slagen. Na 25 minuten kon keeper Arno Dolman de bal oppakken in de eigen zestien en besloot om 15 jaar training bij het eerste elftal maar eens in de praktijk te brengen. Met een dropkick over zestig meter wist hij Stefan Kamphorst uitstekend te bereiken, die zomaar vrij richting doel door kon lopen. Hij besloot om vanaf randje zestien de bal ineens richting de lange hoek te sturen maar zag zijn schot naast de paal verdwijnen. Na een half uur was het woord aan de ploeg uit Raalte. VenL verloor geleidelijk aan de strijd op het veld waardoor het overwicht zijn weg vond naar de uitploeg. Een vrije trap vanaf de zijkant voor de ploeg uit Raalte bleek dan ook het gevaarlijkste moment in de eerste helft te gaan worden na 35 minuten spelen. De bal werd mooi ingedraaid en door de spits van Raalte doorgekopt tot op de paal, waarna de bal terug caramboleerde in het veld en opnieuw werd ingeschoten door een Raaltenaar. Deze vond op zijn beurt de lat, waarna het de beurt was aan de derde speler van Raalte, deze wist echter niet in de buurt van de goal te komen. Twee minuten voor rust mocht Tom Kamphorst aanleggen voor een vrije trap vanaf 20 meter van de doelmond van Raalte, zijn poging werd echter fraai gekeerd door de keeper. Hierna gingen de ploegen dus met een terechte 0-0 naar de thee. In de rust moest trainer Nico Nijhof noodgedwongen wisselen door een blessure van Anne-Matthijs, waardoor de herstelde Joey van der Haar zijn opwachting als linksback mocht maken. Na de rust was het al snel raak, de nr 8 van Raalte beproefde zijn geluk met een afstandsschot en werd ongelukkig van richting veranderd met de rug van Bjorn Jacobs waardoor de bal een vreemde curve kreeg en zo in het doel zeilde. 0-1 voor de mannen uit Raalte. Het spelbeeld bleef ongewijzigd en beide ploegen gingen op dezelfde voet verder waarbij Raalte een overwicht had maar op een aantal verraderlijke afstandsschoten niet tot echte kansen kon komen. VenL kreeg echter nog wel een mooie kans op de gelijkmaker, Stefan Kamphorst besloot om zijn balletschoenen aan te trekken en op de rechterflank vier man van Raalte het achterste van zijn hielen te laten zien. Hij bewaarde vervolgens het overzicht en trok de bal terug op Sven Veldhuis, die de bal ietwat ongelukkig op zijn voet kreeg en zijn inzet naast de goal zag verdwijnen. Na een uur legde Tom aan voor een vrije trap vanaf de zijkant en wist Joey te bereiken, hij vergat echter te koppen en duwde met zijn schouder de bal richting de hoek maar deze kon verwerkt worden door de keeper. Als beloning mocht hij hierna zijn geluk beproeven in de spits, nadat Sven Veldhuis werd gewisseld voor Harm Kamphorst. Na 70 minuten kreeg VenL opnieuw een tegenslag te verwerken, een lange bal van Raalte werd geclaimd door keeper Arno Dolman maar het slot op de deur van afgelopen weken in de naam van Stan Mentink besloot de bal toch nog iets te beroeren waardoor de bal om Dolman heen draaide en de weg naar de paal vond. Waarna de spits van Raalte simpel de 0-2 binnen kon tikken. VenL probeerde hierna wel aan te dringen maar kwam niet tot echte kansen. In de 90 minuut kreeg de ploeg uit de vecht nog een corner en deze werd door Bjorn Jacobs werkelijk fantastisch met een volley in de bovenhoek tot goal werd gepromoveerd. Vlak hierna volgde het eindsignaal en zodoende gingen de drie punten richting Raalte. Na afloop waren er gemengde gevoelens bij de ploeg uit de Vecht, teleurgesteld als ze waren over dat ze minimaal een punt hadden kunnen halen. Kon men ook het optimisme vinden om te beseffen dat er vooruitgang zit in het spel van de ploeg en dat alle veertien spelers vandaag voor elke meter hebben gestreden.

Doelpunten

Ruststand 0 - 0
Eindstand 1 - 2

Scorers V en L

De doelpuntmakers zijn helaas niet opgegeven.

Laatst gewijzigd door Marcel Mentink op 14-11-2016 om 08:04 uur © 2006 - 2020 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer