Afgelopen zondag mocht het eerste elftal van sv V en L aantreden tegen Go Ahead uit Deventer. De mannen mochten een uur eerder de wei dan normaal i.v.m. de wedstrijd Go Ahead Eagles – Feyenoord later deze middag om 16.45 uur.De opstelling ten opzichte van vorige week werd op één plek gewijzigd door hoofdtrainer Nico Nijhof. Na maanden blessureleed mocht Bjorn Jacobs zijn langverwachte entree maken in de basiself op zijn favoriete positie centraal in de verdediging. Helaas ging dit ten  koste van Joey van der Haar die nu moest toekijken door een vervelende rugblessure. Eveneens van een schorsing teruggekeerde Sander Kamphorst zat weer bij de selectie, zodat we een fitte wedstrijd selectie hadden deze middag.
V en L had na vorige week wat recht te zetten, toen werd er namelijk een teleurstellend resultaat geboekt in Deventer tegen Kon. UD.
Om 13.00 uur mocht V en L de aftrap verrichten en  wat volgde was een waar spektakelstuk waar menig supporter misschien nog lang over zal napraten. De eerste minuten was het vooral aftasten van beide ploegen. V en L mocht het spel maken van Go Ahead die inzakte. Wat volgde was veelal het hanteren van de lange bal door VenL omdat simpelweg het middenveld niet ingespeeld kon worden of aanspeelbaar was. Echt grote kansen en dus doelpunten waren tot aan de 18e minuut niet te zien. Tom Kamphorst probeerde het maar eens van afstand.  De bal werd licht getoucheerd door een verdediger van Go Ahead waarna de bal in de korte hoek binnen viel. Hierna was V en L overduidelijk de betere ploeg. Het duurde tot de 37e minuut toen heel V en L weer kon juichen. Een goed genomen corner vanaf de linkerkant werd ingedraaid bij de tweede paal waar Feie Overvelde klaar stond om de bal het laatste zetje te geven. 2-0 tussenstand en V en L kwam helemaal los. In de 40e minuut besloot Stefan Kamphorst om een geweldige solo in te zetten waarmee hij de hele verdediging inclusief de keeper het nakijken liet. 3-0 en dat was nog niet de ruststand want op slag van rust een aanval over rechts, de bal werd strak voorgegeven en de instormende Feie Overvelde hoefde alleen nog maar zijn “chocolade been” tegen de bal te zetten om zo de 4-0 ruststand op het scorebord te zetten.
In de rust werd Anne Mathijs van Marle gewisseld voor Sander Kamphorst, die dus na drie wedstrijden schorsing weer zijn rentree kon maken. Hij kon direct aan de bak want waarschijnlijk de snelste speler uit deze competitie werd zijn directe tegenstander. Je zou denken met een 4-0 ruststand dat V en L de wedstrijd rustig tot een goed einde zou moeten brengen. Niets was minder waar,  door enkele discutabele goals mocht Go Ahead terugkomen tot 4-3! In de 53e minuut werd een aanvaller van Go Ahead gevloerd in de zestien wat dus een strafschop opleverde. De spits bleef koel en schoot de bal rustig door het midden de goal in. In de 65e minuut een zeer discutabele tegengoal voor VenL. Na een hoekschop werd de bal onderkant lat gekopt, waarna de bal precies op de lijn belandde. De scheidsrechter beoordeelde het als een doelpunt, waarbij gezegd moet worden dat hij niet op de ideale positie stond om dit zo te kunnen beoordelen. Na deze tegenslag kon V en L direct na de aftrap de wedstrijd in het slot gooien maar de eindpass was niet goed. In de 81e minuut wederom een penalty voor Go Ahead na weer een discutabele beslissing van de scheidsrechter. Na vermeend hands van Stan Mentink werd de bal wederom op de stip gelegd. De bal werd hard onderin de hoek geschoten waardoor het ineens 4-3 stond. V en L maakte het zich onnodig moeilijk en onnodig spannend. Na ontsnapt te zijn aan de 4-4, de snelle rechtsbuiten schoot rakelings voorlangs, maakte V en L eindelijk het verlossende doelpunt. In de 92e minuut mocht Jasper van Straaten zijn eerste goal maken voor V en L. Na goed voorbereidend werk hoefde de jongeling alleen de bal nog maar binnen te schuiven. Dit was meteen ook de genadeklap voor Go Ahead. Het kon zelfs nog 6-3 worden, maar Harm Kamphorst ( in de volksmond ook wel Gerrie Jansen genoemd ) besloot na een goede actie en 4 man vrij voor de goal om maar eens zelf te schieten. Het leverde helaas geen doelpunt op.
Kort hierna floot de verder goed leidende leidsman de wedstrijd af waarna heel V en L opgelucht adem kon halen en drie punten bij kon schrijven.  Voor de neutrale toeschouwer een geweldige wedstrijd om naar te kijken gezien het scoreverloop.
Na de wedstrijd gingen een aantal jongens nog naar Deventer om daar de Eagles te supporten. Ook dit had succes want het grote Feyenoord werd de eerste nederlaag toegediend.
Al met al een mooie dag voor V en L en volgende week vol vertrouwen weer voor de drie punten strijden. Wederom een thuiswedstrijd op het prachtige sportparkt ’t Hul tegen het hooggeklasseerde Raalte.

Doelpunten

Ruststand 4 - 0
Eindstand 5 - 3

Scorers V en L