Nederlaag voor V en L in de thuiswedstrijd tegen RDC.

Vandaag mochten de heren van V en L aantreden tegen RDC uit Deventer. Uit de afgelopen 2 wedstrijden werden 4 punten gepakt, waardoor de ploeg van Nico Nijhof met redelijk wat zelfvertrouwen de wedstrijd in kon gaan. Om 2 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd op sportpark ’t Hul. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen vandaag. Al na een halve minuut spelen kreeg RDC echter gelijk al een corner, daardoor werd gelijk al duidelijk dat V en L geen goede start van de wedstrijd kende. De ploeg uit de Vecht kwam niet aan voetballen toe in de beginfase van de wedstrijd. De druk werd steeds groter op het doel van Arno Dolman. Al na ongeveer 10 minuten lag de bal achter hem in het netje. Een aanval over de rechterkant werd laag voorgegeven op de rand van de 16, hier werd het de spelers van RDC wel heel makkelijk gemaakt. De bal mocht een aantal keer overgespeeld worden op de rand van de 16 meterlijn, waarna de spits van RDC de bal simpel over keeper Arno Dolman kon krullen. Na deze 0-1 achterstand werd het spel er niet beter op bij de thuisploeg. Er werd vooral veel de lange bal gehanteerd, echter kwam deze tactiek niet uit de verf. Een voorzet vanaf de rechterkant namens RDC werd gemist door een verdediger van V en L, de spits van RDC had de bal voor het intikken, echter deed hij dat niet en via het nodige kunst en vlieg werk kreeg V en L de bal ternauwernood weg. Ongeveer 10 minuten later kreeg Stefan Kamphorst de bal, hij was 10 meter over de middellijn heen en zag de keeper wat ver voor zijn doel staan. Stefan zag het en probeerde met een mooie bal over de keeper het net te vinden, echter ging deze bal helaas net naast. In het vervolg van de eerste helft kreeg RDC de beste mogelijkheden, maar de ploeg uit Deventer benutte zijn kansen niet. V en L mocht blij zijn met de ruststand van 0-1. Na de rust kwam er een ander V en L uit de kleedkamer, er werden veel meer duels gewonnen dan in de eerste helft. Het spel golfde wat meer op en neer. Toch was het RDC die de betere kansen weer kreeg. Een lage schuiver ging net naast en een volley van de linksbuiten scheerde over het doel van Arno Dolman. Na 70 minuten besloot trainer Nico Nijhof om Joey van der Haar door te sturen naar het middenveld om iets te forceren. Hierdoor nam de thuisploeg risico door 1 op 1 te gaan staan achterin. Toch was het V en L die steeds meer aan ging dringen richting het doel van RDC. Een schot in de korte hoek van Stefan Kamphorst werd goed gepakt door de doelman van RDC. De ene na de andere aanval van V en L volgde, echter viel de bal steeds niet op de goede plek, of werd het uiteindelijke schot geblokt. RDC had af en toe via de counter ook grote mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar dat speelden ze niet goed uit, daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. V en L bleef strijden tot het einde van de wedstrijd, maar helaas zat er geen doelpunt meer in. De stand bleef 0-1, waardoor V en L op de 8ste plaats op de ranglijst blijft staan. Na afloop waren de Kamphorstjes nog druk met de verslaggever van de krant. We zijn benieuwd hoe groot het artikel wel niet gaat worden, gezien de tijd dat er in werd gestoken. Volgende week is er geen wedstrijd, geen overbodige luxe gezien er een aantal spelers inmiddels op hun tenen de wedstrijd door moeten brengen.

Doelpunten

Ruststand 0 - 0
Eindstand 0 - 1

Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 16-10-2016 om 21:45 uur © 2006 - 2020 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer