V en L start dit jaar met 3 punten!

Eindelijk de eerste wedstrijd in 2016 onder zonnige omstandigheden. De schrale oosterwind zorgde er echter voor dat menig supporter stond te bibberen langs de lijn. De aftrap was al een kwartier later en niemand wist eigenlijk waarom. De geschorste Bjorn Jacobs werd vervangen door Niels Dreierink. V en L begon goed aan de wedstrijd en al snel werd duidelijk, dat de defensie van Deventer een onzekere indruk maakte. Echte grote kansen waren er nog niet te noteren, maar na een half uur kreeg Eduard van den Beld een opgelegde mogelijkheid om de score te openen. Te snel koos hij voor een schot op doel, terwijl afspelen beter was geweest. Sportclub Deventer slaagde er niet in om het doel van Arno Dolman serieus onder druk te zetten. In de 40ste  minuut dan toch een vlot lopende aanval via Wesley Hofman. Hij kan als geen ander de goede vrije man vinden en dat leverde dan ook een fraaie treffer op 1-0. Uiteraard simpel binnengetikt door Eduard van den Beld. Een mooi moment vlak voor de rust.

In de tweede helft was het toch Deventer die beter aan de wedstrijd begon. Een klein offensief leverde een hele serie hoekschoppen op. De verdediging van V en L was alert en keeper Arno Dolman had vandaag een redelijk rustige middag. Tom Kamphorst werd vervangen door Frank keizer. In een poging om de gelijkmaker af te dwingen was Deventer genoodzaakt om achterin iets meer risico te nemen. In de 72ste  minuut wist V en L hier goed gebruik van te maken en opnieuw was het Wesley Hofman die Eduard van den Beld weer wist te vinden 2-0.  Het laatste kwartier kon V en L de wedstrijd rustig uitspelen en Deventer kon geen vuist meer maken.

Vandaag hoefden de reporters geen moeite te doen om de trainer aan het woord te krijgen. Zeer in zijn nopjes met de overwinning en achterin weinig kansen weggegeven.

Doelpunten

Ruststand 0 - 0
Eindstand 2 - 0

Scorers V en L