V en L redt punt na forse achterstand

Vandaag de wedstrijd tegen de combinatie Epse –Gorssel.  Al van af de aftrap werd de tactiek van V en L duidelijk. Vroeg druk zetten op de tegenstander om zo met snel combinatiespel kansen te creëren. Al in de derde minuut mocht Tom Kamphorst aanleggen voor een vrije trap. Een ideale plek voor hem op de rand van de zestien maar de bal belandde op de lat. Wesley Hofman was dreigend op de rechterflank maar dreef zijn acties af en toe te ver door. Hierdoor bleef een goede voorzet te vaak achterwege. Het eerste kwartier had V en L een duidelijk veldoverwicht maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Enigszins van de schrik bekomen herstelde de tegenstander zich knap en kwam beter in de wedstrijd. In de 23ste minuut had hun spits aan een klein beetje ruimte genoeg om de keeper Alan Huisman te passeren 0-1.  Nu was het de combinatie Epse-Gorssel die de wedstrijd dicteerde en V en L mocht blij zijn dat de achterstand voor de rust niet groter werd. Zo makkelijk als de spelers elkaar in de eerste tien minuten vonden was daarna niks meer van over. Lange halen naar voren en slordig balverlies. In de tweede helft was opnieuw de tegenstander die veel beter uit de startblokken kwam. Geklungel achterin zorgde ervoor dat binnen een kwartier V en L tegen een 0-3 achterstand aankeek. Trainer Marc Mölder besloot om verdediger Jordy Berenschot te wisselen voor Frank Keizer. Ook verdediger Marco Bouwmeester werd doorgeschoven naar het middenveld. Breekpunt in de wedstrijd was de bal op de lat, waardoor Epse-Gorssel net niet op 0-4 kwam. Nog geen minuut later een vloeiende combinatie van V en L die door Wesley Hofman werd binnen geknald 1-3. Op deze tactische omzetting had Epse-Gorssel geen goed antwoord, want binnen 10 minuten stond er 3-3 op het scorebord. Twee doelpunten van onze aanvalsmachine Eduard van den Beld. De laatste 10 minuten hadden beide ploegen nog kansen op de overwinning maar trainer Marc Mölder had wel vrede met een gelijkspel. Terugkomen van een 0-3 achterstand en een vermakelijk duel voor het publiek.

Doelpunten

Ruststand 0 - 1
Eindstand 3 - 3

Scorers V en L