V en L weet voorsprong niet vast te houden

De Vecht – Zondag 27 september 2015. Op een zon overgoten sportpark ’t Hul ontving vandaag sportvereniging V en L de heren van Victoria Boys uit Apeldoorn. In de competitie de koploper tegen de nummer 5 in de 5e klasse zondag.

Jeugdspeler Nils Overvelde was deze dag pupil van de week en vertaalde met zijn weergaloze linkspoot vanaf de aftrap hoe de doelman op een eenvoudige wijze kan worden gepasseerd. Een enkeling stelde voor om deze getalenteerde speler reeds nu op te stellen in V en L 1. De toekomst zal uitwijzen of deze voorspellingen uit gaan komen en deze speler een blijvende indruk op ons zal mogen maken.

Vanaf het fluitsignaal was duidelijk dat de tegenstander kort op de bal wilde spelen en vooral druk wilde leggen op het spel van de thuisploeg. Na ruim13 minuten voetbal gaf V en L een lesje in effectief voetbal. Vanaf de zijlijn speelde Sten Mentink zijn tegenstander slim vrij en gaf een harde voorzet die vervolgens door Ruud Kamphorst werd binnen getikt. Een voorsprong van V en L tegen Victoria Boys na een kwartier spelen.

Ruim 120 supporters waren deze middag naar De Vecht afgereisd om te genieten van deze wedstrijd en de kwaliteiten die sportpark Hul hebben te bieden.

Na deze voorsprong van V en L nam de tegenstander in het veld het initiatief door vooral de opbouw van de thuisploeg direct te storen.

Met een ruststand van 1 – 2 was duidelijk dat de ploeg uit Apeldoorn meer voetballend vermogen inbracht. In de kantine van V en L werd de koffie en thee breed uit geserveerd om de supporters van deze wedstijd in De Vecht te voorzien van een natje en een droogje.

De 2e helft gaf de tegenstander nog meer druk naar voren en bouwde de voorsprong gestaag uit. Na de 1 -3 leek het er even op dat V en L de aansluitingstreffer ging maken. Maar Victoria Boys 1 liet zien dat het voetballend een maatje groter is dan de thuisploeg en bouwde de voorsprong uit naar een eindstand van 1 – 5.

Een compliment aan de tegenstander voor het vertoonde spel door hoofdtrainer Marc Mulder en leider Marcel Mentink. De eerste nederlaag voor V en L 1 dit seizoen tegen een ploeg die aspiraties heeft om weer in de 4e klasse te willen voetballen.

Doelpunten

Ruststand 1 - 2
Eindstand 1 - 5

Scorers V en L