De Vecht, 17 November 2013 V en L strijdend ten onder tegen koploper WWNA Eindelijk na 2 weken geen voetbal op zondag wegens de barre weersomstandigheden, konden onze jongens weer de groene wei in. En dat nog wel tegen de ongenaakbare koploper WWNA, die nog geen punt had verspeeld. Vanaf het begin van de wedstrijd was wel duidelijk dat V en L veel ontzag had voor de tegenstander. De achterhoedespelers hadden niet de durf om in balbezit door te schuiven, zodat er geen aanspeelmogelijkheden ontstonden. Er werd maar plichtmatig heen en weer gespeeld of terug op de keeper, wanneer ten einde raad de lange bal maar werd gehanteerd. WWNA daar in tegen had veel spelers die ruimte zochten waardoor ze wel aan voetballen toekwamen. De tegenstander had daardoor een duidelijk veldoverwicht. Het doelpunt van WWNA kon dan ook niet uitblijven. De linkerspits van hun werd in de diepte aangespeeld en zijn voorzet werd koppend afgerond in de 24 ste minuut 0-1. Bjorn Jacobs raakte geblesseerd en werd vervangen door Sander Kamphorst. Gevolg was dat Stan Mentink rechtsback ging spelen. Ruststand 0-1 In de tweede helft wierp V en L de schroom van zich af en begon beter te combineren. De thuisploeg begon meer op de helft van de tegenstander te voetballen en er kwamen enkele kansjes. Uit het niets, in de 55 ste minuut kwam de 0-2; een prachtige stiftbal van de aanvoerder van WWNA. De trainer Marc Mölder besloot om in te grijpen. De moe gestreden Roy Bouwmeester werd gewisseld voor Feie Overvelde. In de 66 ste minuut, door goed doorzetten van Feie Overvelde op de rechterflank, kon hij een goeie voorzet afgeven die verlengd werd door Eduard van den Beld en Stefan Kamphorst rondde hem straki af 1-2. V en L had in de gaten dat er toch nog wat te halen viel, en ging achterin meer lef tonen. Het gevolg was dat V en L meer naar voren ging voetballen waardoor WWNA op de counter ging loeren.Hierdoor ontstonden enkele hachelijke momenten voor het doel van Arno Dolman. Deze wist echter tot de 87 ste minuut stand te houden. Door balverlies op het middenveld kon WWNA er snel uitkomen en alsnog de 1-3 te noteren. V en L gaf zich nog niet gewonnen, en besloot alles op de aanval te gooien. Onze centrale verdediger Niels Dreierink stoomde op naar voren en gaf een goeie voorzet op Eduard van den Beld en tot vreugde van alle V en L supporters tikte hij de 2-3 binnen. In blessuretijd kreeg Tom Kamphorst nog een dot van een kans maar vlak voor de doellijn, wist hij de bal over te werken. Eindstand 2-3. Volgens trainer Marc Mölder had V en L op basis van de tweede helft nog een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen. Gezien het aantal kansen van de tegenstander was dit ook het maximaal haalbare. Al met al voor de massaal toegestroomde toeschouwers, wel een vermakelijke wedstrijd.

Doelpunten

Ruststand 0 - 1
Eindstand 2 - 3

Scorers V en L