Zondag 13 oktober Ven L – SV Terwolde Te krappe zege V en L op onmachtig spelen SV Terwolde Vandaag stond de derby tegen SV Terwolde op het programma. Typisch herfstomstandigheden zorgden voor een zwaar doch goed bespeelbaar veld. Ondanks dat onze centrale verdediger Niels Dreierink de afgelopen week alleen maar maïsstengels heeft gezien, stond hij gewoon in de basis. Deze wedstrijd heeft nog een extra lading omdat onze trainer Marc Mölder zelf Terwoldenaar is. Hij is spelend lid tevens trainer en leider van één van de jeugdelftallen. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat er de afgelopen donderdag een extra pittige training op het programma stond, aangezien hij absoluut niet wilde verliezen. Een van de trouwe supporters had een nieuw wapen meegenomen namelijk een mega claxon. Dit om de tegenstander ontzag in te boezemen. De reporters hadden moeite om de tijden te noteren, aangezien het scorebord niet werkte. Misschien tijd voor nieuwe batterijen in de afstandsbediening. Intussen kwamen er nog steeds toeschouwers binnen druppelen, waardoor er gezegd werd: “gooi tribune 3 maar los”. Ven L ging voortvarend van start en zorgde meteen voor druk op het vijandelijke doel. Halverwege de eerste helft was er voor onze spits Eduard van den Beld een grote kans. Deze bal werd volgens velen weggewerkt achter de doellijn. Wegens herhaaldelijk protesteren van Eduard van den Beld kreeg hij daarvoor een gele kaart. Lars Dreierink raakte daarna geblesseerd en werd vervangen door Wesley Hofman. Individueel was Ven L duidelijk beter en won daarom praktisch elk duel. De passing was echter niet altijd zuiver waardoor SV Terwolde dacht zo de 0-0 ruststand wel zouden halen. In de laatste minuut van de eerste helft werd Roy Bouwmeester echter goed vrij gespeeld aan de rechterkant, zijn puike voorzet werd bekwaam afgerond door Stefan Kamphorst 1-0. Het enige wat SV Terwolde hier tegenover kon stellen was, dat ze kansjes kregen door foutjes in onze verdediging. Ruststand 1-0 In de tweede helft begon VenL wat slapjes,waardoor SV Terwolde iets meer naar voren kon voetballen. Echte kansen ontstonden hier niet door. In de 73 ste minuut werd de moe gestreden Stefan Kamphorst gewisseld voor Jurgen Haarman. Het was meet af aan duidelijk dat hij messcherp inviel. Door zijn snelheid wist hij gevaar te stichten vanaf de linkerflank. Eduard van de Beld werd van het veld gestuurd, nadat hij een tweede gele kaart kreeg in de 80 ste minuut. SV Terwolde zag echter geen kans om met één man meer gevaar voor het doel van Ven L te stichten. Slotconclusie: De buitenspelers van SV Terwolde werden door onze foutloze spelende backs Bjorn Jacobs en Arno Huisman aan banden gelegd, hierdoor werd de angel uit hun aanvalspel gehaald. Volgens de trainer Marc Mölder had Ven l veel veldoverwicht maar wist dit echter niet tot veel uitgespeelde kansen om te zetten.

Doelpunten

Ruststand 1 - 0
Eindstand 1 - 0

Scorers V en L