Winst en “clean sheet” in tweede competitiewedstrijd voor V en L

Na het goede begin in de eerste competitie wedstrijd tegen Orderbos uit Apeldoorn was 22 september Emst de tegenstander in de tweede wedstrijd van het seizoen. Emst, al jaren een degelijke middenmotor in de 5de klasse, was ook prima aan het seizoen begonnen met overwinningen op respectievelijk Edesche Boys en Wilp. Het publiek was mede vanwege het aangename weer wederom in grote getale aanwezig.

Om 14.00 uur bies scheidsrechter Scholten het begin signaal. Beide teams begonnen fel en met veel inzet aan de wedstrijd, van aftasten was totaal geen sprake. Tot gevaarlijke situaties voor het doel leidde dit in het eerste kwartier echter nog nauwelijks. Wel bracht V en L zichzelf enkele keren in de problemen door onnauwkeurig veldspel, gelukkig voor de thuisploeg kon men dit herstellen. Na een kwartier voetballen nam V en L het initiatief. Dit leidde niet veel later ook tot een doelpunt. De bal werd veroverd op het middenveld waarna Lars Dreierink met een prima steekbal spits Eduard van den Beld is stelling bracht. Van den Beld twijfelde geen moment en schoot de bal vanaf 20 meter langs de aan de grond genagelde doelman van Emst. V en L speelde het restant van de eerste helft prima, had het meeste balbezit en was voetballend de bovenliggende partij. Met verzorgd voetbal werd geprobeerd de voorsprong verder uit te bouwen. Dit lukte bijna, een vlotte aanval werd vanaf de flank voorgezet waarna Stefan Kamphorst de bal op de lat kopte. De rebound was door adequaat ingrijpen van de Emst defensie niet aan V en L besteed. Maar het was Emst die nog een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker liet liggen. Een lange bal van achteruit viel plots achter de verdediging van V en L. De snelle spits van Emst kon alleen op de keeper afstormen. Echter doelman Dolman redde prima en wist te voorkomen dat V en L tegen de verhouding in met een gelijkspel ging rusten.

In de tweede helft bracht Emst de sterke en balvaste spits Van de Mars in het veld. Direct werd duidelijk wat Emst van plan was, middels veelal lange ballen op spits Van de Mars poogde Emst in de buurt van het doel van V en L te komen. Het goede veldspel van V en L uit de eerste helft was nagenoeg verdwenen, echter wist het de voorsprong wel verder uit te bouwen. Een hoekschop van Tom Kamphorst werd in de 54ste minuut bij de eerste paal prima binnengekopt door spits Eduard van den Beld. Na de 2-0 ging Emst alles of niets spelen, een verdediger schoof door naar het middenveld waarmee men trachtte een doelpunt te forceren. V en L liet Emst echter niet opbouwen waardoor men geen overtal situatie op het middelveld wist te creëren. Met veel inzet werd Emst in een vroeg stadium onder druk gezet, daarnaast werden de meeste duels gewonnen door de mannen uit de Vecht. Emst was niet bij machte om middels goed voetbal haar spitsen te bereiken, waardoor V en L in het restant van de tweede helft dan ook niet meer in de problemen kwam. In de slotminuut van de wedstrijd moest keeper Arno Dolman zich nog één maal strekken om een doorgekopte bal tot corner te verwerken. Een prima overwinning en “de nul” in de tweede competitiewedstrijd voor V en L. Het enige wat het elftal zich mag verwijten is dat het geen gebruik wist te maken van de door Emst geboden ruimte om de voorsprong verder uit te bouwen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de degradant uit de 4de klasse Wilp.

Doelpunten

Ruststand 1 - 0
Eindstand 2 - 0

Scorers V en L