V en L wint lokale derby en neemt koppositie weer over.
Op zondag 28 april was het dan weer zover, de derby tussen V en L en Terwolde stond op het programma om 14:00 uur te Sportpark ’t Hul in de Vecht. De voortekenen waren uitstekend voor een mooie pot voetbal, de zon scheen, er was een mooi buitenterras gecreëerd voor de supporters en de altijd spannende derby. Deze wedstrijd begon voor V en L met de wetenschap dat het één van de nog drie te spelen finales was, aangezien ze met drie wedstrijden te gaan op één punt achterstand stonden van koploper Wissel waar nog tegen gevoetbald moet worden. Na weken van vele blessures en afwezigheid van verschillende spelers, had V en L vandaag eindelijk weer een fitte selectie tot haar beschikking.
Toen de vele supporters gearriveerd waren en om 14:00 uur de aftrap genomen was, werd het meteen duidelijk dat Terwolde niet in de Vecht was gekomen om de jongens van V en L een cadeautje te doen in de strijd om de titel. Terwolde speelde opportunistisch voetbal met veel strijd in de ploeg, maar V en L liet zich hier niet door van de wijs brengen en hadden de eerste helft onder controle. V en L was het veld op gegaan om hun eigen vertrouwde combinatievoetbal aan het publiek te laten zien, dit werd echter maar zelden tentoon gesteld. Ondanks het matige spel had V en L de wedstrijd goed onder controle, er werd achterin niks weggegeven maar er werden ook weinig kansen gecreëerd. De eerste mogelijkheid ontstond uit een afgeslagen voorzet, de bal kwam voor de voeten van middenvelder Tom Kamphorst en hij nam de bal in één keer uit de lucht, maar de bal werd knap uit de bovenhoek geplukt door de keeper van Terwolde. Kort hierna was het dan wel raak. In de … minuut werd één van de weinige goede aanvallen van V en L benut door spits Eduard v/d Belt. Sander Kamphorst zette de aanval op door het centrum door Jonathan Klumper op de rand van de zestien in te spelen en ging de één-twee met hem aan, hierna gaf Sander de bal goed laag voor en bij de tweede paal en Eduard de bal gemakkelijk in het lege goal werken. In het restant van de eerste helft bleef V en L de wedstrijd controleren door achterin niks weg te geven, de ruststand was dan ook 1-0 voor de jongens uit de Vecht.
Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. V en L wou graag de tweede maken, ook al was dit niet altijd aan het spel te zien. Er was niet genoeg beweging in de ploeg om tot echt goede uitgespeelde mogelijkheden te komen. Terwolde probeerde wel iets meer druk te zetten, maar dit probeerden zo door nog opportunistischer te spelen dan in de eerste helft en de lange ballen waren vaak een gemakkelijke prooi voor de solide verdediging van V en L. Al redelijk gauw in de tweede helft moest verdediger Jonathan Klumper het veld verlaten, hij werd vervangen door aanvaller Kay-Arne Roeterd. Dit betekende dat er wat geschoven moest worden binnen het elftal van V en L, maar dit pakte goed uit. Kay was veel in beweging en zorgde voor meer gevaar voorin. Dit resulteerde in de … minuut in de 2-0 voor de mannen uit de Vecht. Kay brak door aan de rechterkant van het veld en speelde Eduard in, Eduard hield de bal even bij zich om daarna een hakje te geven op de doorgelopen Kay. De hierop volgende poging van Kay werd in eerste instantie nog gepareerd door de keeper, maar Kay was hier snel bij om de rebound in te tikken en zo de bevrijdende 2-0 binnen te schieten. Na deze goal besloot Terwolde om achterin één op  één te gaan spelen om zo de aansluitingstreffer te forceren. Dit stichtte echter weinig gevaar, maar ook V en L wist de hierdoor gecreëerde ruimtes niet te benutten. In de laatste minuut van de blessuretijd kwam dan alsnog de aansluitingstreffer van de bezoekers van Terwolde. Een vrije trap van de zijkant werd voor het doel gegeven en kwam achter de verdediging van V en L terecht, waarbij de aanvallende middenvelder van Terwolde het alertst reageerde om zo de 2-1 in de touwen te tikken. Na het doelpunt werd er al gauw afgefloten en waren de drie punten een feit voor V en L. De eerste van de drie finales was dus winnend afgesloten. Toen het na de wedstrijd ook nog eens bekend werd dat koploper Wissel, tevens tegenstander van V en L aankomende zondag, verloren had van Go Ahead Deventer was de vreugde groot bij de mannen uit de Vecht. Aankomende zondag gaan we met veel vertrouwen naar Wissel toe om te proberen daar de titel binnen te slepen.

Doelpunten

Ruststand 1 - 0
Eindstand 2 - 1

Scorers V en L