Onze sponsors

Profile Hafkamp
Kraam90
Cafe de Vecht
Boekhandel Oonk
Auto Wientjes
BuyBay
Garage de Vecht
Kamphorst administraties
Konstruktiebedrijf van Straaten
Urilift B.V.
Neijenhuis Schoenen & Sport Vaassen
Uenk Bouw- en Sloopmaterialen BV
BW & S
Lucky Light Project Verlichting B.V.
Kokkie Twello
Ten Have Metaalwerken
Slachterij Meijerink
Impression Vormgeving & Illustratie
Fa. Veldwijk Sportprijzen en relatiegeschenken
Loon- en Grondverzetbedrijf E. Hissink
WeteringseBroek.NL
Installatietechniek de Vecht
BW & S
Westrik Snacks

OL Voetbal bij V en L begonnen

vorige pagina

Op donderdagavond 11 april is bij V en L de training voor het OL (Ook Leuk) voetbal begonnen.
OL voetbal  is voor de wat oudere  - niet meer zo fitte en fanatieke - jongeren  die  het spelletje voetbal nog steeds leuk vinden. In de volksmond wordt het ook wel Walking Football genoemd.
Zo keek de jeugd die donderdagavond toch wel wat vreemd naar die in hun ogen oude mannen die zich aan het omkleden waren. Ook  konden zij de geur van midalgan en met ledervet ingesmeerde voetbalschoenen maar matig waarderen.

Echter – ervaren als ze zijn – lieten de mannen dit van zich af glijden en werd in de kleedkamer geprobeerd  om zich in  de al jaren niet meer gebruikte trainingsoutfits te wurmen.
Wat opviel was dat de meeste klossen  - tegenwoordig heten ze kicks – zwart van kleur waren.
Een heel verschil met de in de meest felle kleuren gespoten modellen waarop de jeugd tegenwoordig op het veld rond huppelt. Na de omkleedpartij en de daarbij altijd gepaard gaande verbale oorlogsvoering werd een bezoek aan het trainingsveld gebracht.
De meesten  van ons konden zich  de kleur en geur van  gras nog maar amper herinneren.
Echter het voelde vanaf het eerste begin weer goed en de klik was er meteen weer.

Na de intensieve warming up onder leiding van FO – die direct weer een stuk verantwoordelijkheid op zich nam, waarvoor sjappoo – werd het veld uitgezet en de partijen gekozen. En dat viel zowaar nog niet, dat walking football. Zoals gebruikelijk werden de spelregels door de 2 strijdende partijen steeds in hun voordeel uitgelegd en uitgevoerd. Echter de grootste handicap was dat je tijdens walking football moet (snel) wandel en niet mag hard lopen. Toch  begon er op het eind van de partij toch iets te ontstaan wat leek op een partijtje (walking) football. Nog niet eens zo slecht voor de eerste keer.

Terug in de kleedkamer werd de schade opgenomen, een bloedende teen, uitgescheurde voetbalschoenen , en wat stramme ledematen. Dat viel dus reuze mee en gelukkig geen geblesseerde  afvallers voor de volgende training. Na de  koude douche ( geen geintje) werd er in de kantine nog even nagepraat onder het genot van een flesje extran en een zakje chips. Het bleef dus nog lang gezellig.

Heb je na het lezen van dit stukje tekst misschien ook zin gekregen om bij V en L te gaan walking footballen, kom dan gewoon langs op een donderdag, wij trainen vanaf 19:30 uur.

vorige pagina

Foto 1

Afbeelding 1

Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 13-04-2019 © 2006 - 2021 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer