Onze sponsors

Profile Hafkamp
Urilift B.V.
Westrik Snacks
Boekhandel Oonk
WeteringseBroek.NL
Installatietechniek de Vecht
Kamphorst administraties
BW & S
Impression Vormgeving & Illustratie
Slachterij Meijerink
Konstruktiebedrijf van Straaten
BuyBay
Lucky Light Project Verlichting B.V.
Ten Have Metaalwerken
BW & S
Uenk Bouw- en Sloopmaterialen BV
Neijenhuis Schoenen & Sport Vaassen
Cafe de Vecht
Fa. Veldwijk Sportprijzen en relatiegeschenken
Kokkie Twello
Auto Wientjes
Garage de Vecht
Loon- en Grondverzetbedrijf E. Hissink
Kraam90

Verslag Bekerfinale JO13-1

vorige pagina

JO13 verliest bekerfinale.
Nee eigenlijk hebben we helemaal niet verloren want de eindstand was namelijk 1-1. Een ware voetbalthriller zoals een finale hoort te zijn.
De laatste weken ging het op en neer met dit team van V en L. Goede resultaten tegen ploegen die boven ons stonden in de competitie en nederlagen tegen ploegen die onder ons stonden op de ranglijst.
Ruim op tijd werd vooraf bij V en L de tactiek besproken en wat was het fijn dat Willie Klumper al koffie had gezet. De begeleiding bespraken vooraf nog even de tactiek en opstelling waarna de spelers en speelsters aan de beurt waren. Als eerste werd aangegeven dat wij de afgelopen wedstrijden 2 verschillende teams binnen de lijnen hadden gezien. Een van de verbeterpunten daarin was de warming up. Deze werd voor slechte wedstrijden als verplicht nummertje afgewerkt en schoor daarmee zijn doen op dat moment voorbij. Warm worden en het balgevoel krijgen. Later bleek dat dit niet tegen dovemans oren was gezegd . Punt 2 wilden wij in de formatie bleven. Dus iedereen zijn eigen taak eerst goed uitvoeren en als je daarna een ander ook nog eens kunt helpen dan is dat mooi. Ook dat ging goed. Iedereen bleef in zijn rol/taak voetballen. Verder nog wat afspraken over corners en andere dode spelmomenten.
Vervolgens op naar Lent waar wij onze medefinalist Stroe JO13-2 zouden ontmoeten. Op het zo goed als nieuwe voetbalcomplex van DVOL werden deze dag maar liefst 16 bekerfinales afgewerkt. Een hele organisatie. De parkeerplaats bleek te klein dus wij moesten parkeren in de nieuwe wijk aldaar. We werden vervolgens opgevangen door een jeugdspeler van DVOL die ons naar de kleedkamers bracht en het veld aanwees waarop gespeeld zou worden.
De warming up zag er ditmaal goed uit. Vandaag extra wennen omdat er op kunstgras gespeeld werd. De spelers van V en L kregen al snel in de gaten dat de bal veel harder rolt dan over een normaal veld en dat bedoelen wij dus met wennen aan de omstandigheden.
De wedstrijd. Zoals ik al schreef een ware thriller maar het was V en L dat iets beter begon. Wij speelden veel op de helft van Stroe. Wij kregen ook kansen maar wisten daar even nog gebruik van te maken. Totdat Luca ten Have als middenvelder ineens voor het doel van Stroe opdook. Hij kreeg genoeg ruimte om hard uit te halen en buiten bereik van de keeper van Stroe binnen te schieten. 1-0 en dat was op dat moment verdiend. Maar ook Stroe kreeg wat kleine kansjes die vaak onschadelijk werden gemaakt door onze aanvoerder en laatste man Collin van Assen of de prima keepende Maaike Hissink. Ook de mandekkers Stijn Uenk, Jarno Jansen en Jurrian Nieuwenhuis stonden hun mannetje en regelmatig zag ik dat hun voortzetting (opbouw) goed was. De rust werd bereikt met een voorsprong. Ik merkte toch nog wel wat spanning bij de spelers en speelsters en later hoorde ik dat de talrijke supporters langs de lijn het niet anders ervaarden. Ik werd door de spelersgroep en Kyara Leerkes teruggefloten toen ik Kyara wilde inbrengen voor Maaike. Hoewel ik dat niet vaak doe besloot ik het ditmaal wel te doen. Maaike zou blijven keepen en Kyara werd later als speelster ingebracht voor Jurrian. Verder had ik in de rust wat verse krachten ingebracht Splinter Scholten, Youri van  der Beek en Thirza Buitenhuis kwamen voor Stijn Uenk, Cas van Lohuizen en Rijk Scholten.
Of het door deze wissels kwam of door de spanning of misschien wel de conditie maar feit was dat Stroe wat beter in de wedstrijd kwam. Je moet altijd naar jezelf kijken en niet naar de scheidsrechter of tegenstander want daar heb je geen invloed op. Ik zag dat de opbouw van achteruit bij V en L wat minder werd. Ballen werden  nu zonder boodschap naar voren geschoten. Daarmee los je het probleem vaak niet op omdat de bal meestal met dezelfde gang weer terugkomt. Met veel inzet wist V en L soms hachelijke situaties voor het doel van  Maaike op te lossen. Soms ging dat ten kostte van een corner tegen. En uit een van die corners wist Stroe gelijk te maken. 1-1.
Nog meer spanning want hoe zou V en L deze tegenslag verwerken. Nou ik kan zeggen prima. Het team bleef overeind. Het knokte voor elkaar en helemaal kansloos waren we absoluut niet want het lukte ons een paar keer razendsnel om te schakelen en onze rappe linksbuiten Matthijs Nieuwenhuis in stelling te brengen. De laatste man van Stroe moest werkelijk alles in de strijd gooien om Matthijs van het scoren af te houden.
2 spelers heb ik niet benoemd in het verslag maar dat wil ik toch wel even rechtzetten. Sem Teunissen onze mid-mid wat een onverzettelijkheid heeft dat kleine mannetje in zich. Prima wedstrijd gespeeld. Hetzelfde geld ook voor de linkshalf Stijn Koldenhof. Sem speelt van nature wat meer onder de bal dan Stijn. Daardoor komt Sem vaker in voetbalsituaties terecht dan Stijn en om nog beter te worden zou dat een leerpunt voor Stijn kunnen zijn.
De wedstrijd eindigde in een gelijkspel en dat betekende penalties. De spelers die het lef hadden om er eentje te nemen mochten de vinger opsteken en daaruit werd een selectie van 5 gemaakt. Wij bespraken even hoe zoiets zou kunnen  lopen om de druk zoveel mogelijk weg te nemen van deze jongens. Als we de toss zouden winnen dan wilden wij beginnen want het zou immers fijn zijn dat wij voorkwamen en Stroe dan steeds maar moest zien gelijk te maken. De toss werd gewonnen en Jurrian zou de eerste nemen. Ik bespeurde bij hem de minste druk en hij blaakte van het zelfvertrouwen. Echter hij schoot de bal net over. Verschrikkelijk jammer natuurlijk maar het positieve hiervan was dat het team hem niet afviel. Sterker nog. Ik hoorde Jammer Jurrian volgende keer beter het had mij ook gebeurd. Geen onvertogen woord. Stroe kwam op 0-1. Wij maakten gelijk 1-1. Stroe kwam weer voor en wij maakten weer gelijk 2-2. Stroe weer voor en wij weer gelijk 3-3. Toen mistte Stroe hun 4e penalty en gelijkmakende beurt. Deze werd aan de verkeerde kant van de paal geschoten. Na ieder 4 strafschoppen stond het dus weer gelijk. Als laatste voor ons Jarno Jansen. Hij schoot hard en hoog maar wel op het doel. Deze werd door de keeper van Stroe uit het doel getikt. Ook Jarno werd goed opgevangen door de groep. Stroe maakte jammer genoeg geen fout en besliste deze finale met de allerlaatste penalty.
Natuurlijk teleurstelling. Dat moet ook maar hoort er ook bij. De tegenstander gefeliciteerd en de kleedkamer in om toch duidelijk te maken dat deze groep een geweldig bekertoernooi heeft gespeeld dit  seizoen en terecht 2e is geworden. Nadat de grootste teleurstelling was verwerkt gingen wij naar de prijsuitreiking waar iedere speler een “zilveren “ medaille kreeg uitgereikt. Aansluitend ook nog een gouden “chocolade” medaille van  de club en een traktatie van de ouders die werkelijk massaal waren meegereisd naar Lent.
En als afsluiting gingen wij naar de Groot voor een patatje en een consumptie. Er waren nog wat korte toespraakjes van bestuur en coaches. Ook werden de trainers Michel van der Beek, Jos Jansen en Lennart Pelgrom bedankt evenals de coaches Jan Teunissen en ondergetekende.
Al met al een team dat sportief is en veel voor elkaar wil doen. Dat is waar V en L trots op is. Vandaag lieten ze zien dat ze tot veel in staat zijn en er nog wel rek in zit.

vorige pagina


Laatst gewijzigd door Marjan Uenk - Nijland op 02-06-2018 © 2006 - 2021 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer