Onze sponsors

Garage de Vecht
Lucky Light Project Verlichting B.V.
WeteringseBroek.NL
Kokkie Twello
Kamphorst administraties
Ten Have Metaalwerken
Westrik Snacks
Boekhandel Oonk
Profile Hafkamp
Konstruktiebedrijf van Straaten
Installatietechniek de Vecht
Auto Wientjes
Impression Vormgeving & Illustratie
Kraam90
BW & S
BuyBay
Cafe de Vecht
BW & S
Loon- en Grondverzetbedrijf E. Hissink
Slachterij Meijerink
Fa. Veldwijk Sportprijzen en relatiegeschenken
Neijenhuis Schoenen & Sport Vaassen
Uenk Bouw- en Sloopmaterialen BV
Urilift B.V.

V en L JO13 naar bekerfinale

vorige pagina

Vandaag stond de halve finale in de bekerstrijd op het programma. RODA “28 uit Winssen bij Nijmegen was de tegenstander. Het team van RODA ’28 speelt 5e klasse en staat momenteel op een 3e plek. Deze vereniging is iets grote dan V en L. 7 pupillenteams tegen 5 bij V en L.

Vooraf werden de afspraken die een week eerder waren gemaakt nogmaals herhaalt. Deze waren:

  1. Linies kort op elkaar houden. Dat wil zeggen 10 meter hooguit 15 meter afstand tussen de linies.
  2. Inspelen en door bewegen. Niet na een pass staan kijken hoe je teamgenoot het doet maar meedoen door de ruimte in te lopen of de terugspeelbal mogelijk te maken. Ook coachen is iets wat op dat moment erg nuttig kan zijn omdat je in principe dicht bij de bal (situatie) bent. Je hebt de bal immers net over gespeeld.
  3. De 3e teamafspraak was voor met name de voorhoede. Zij moesten bij spelhervattingen vanaf de keeper tegenpartij zich opstellen ronde de middencirkel. Hierdoor kan iedereen zich snel houden aan afspraak 1.  Het wordt dan lastig voor de tegenstander er doorheen te spelen. Mocht je weer in balbezit komen dat ligt er veel ruimte in de achterhoede van de tegenstander. Eigenlijk willen wij daarmee bepalen hoe de tegenpartij gaat opbouwen.

De wedstrijd begon erg goed aan V en L kant. Hierdoor speelden wij veel op de helft van de tegenpartij. Hierdoor kwamen wij een aantal keren in een situatie waarbij trainer en coach konden zien of afspraak 3 onthouden was. Nou die boodschap was overgekomen want een aantal keren zag ik dat de tegenstander gebruik maakte van het feit dat wij hun backs helemaal vrij lieten staan. Vervolgens kwamen deze spelers naar voren waar ze werkelijk een erg compact V en L tegenkwamen. Een ieder keer lukte het ons om daar ergens op het middenveld weer in balbezit te komen waarna wij weer in de aanval konden. Het was dan ook meer dan terecht dat wij op een 1-0 voorsprong kwamen. Het was Jurrian Nieuwenhuis die Stijn Koldenhof met een werkelijk geweldig steekballetje in positie bracht om te scoren. Stijn liet zich dit buitenkansje niet ontnemen.

En toch gebeurde het dat de wedstrijd een beetje begon te kantelen. RODA ’28 kwam steeds mee voor in het spel. Dit kwam met name omdat het spel van V en L steeds onrustiger werd. Vaak probeerde een speler in zijn eentje uit de problemen te komen terwijl dat vaak veel makkelijker is als je dat samen doet. Het was dan ook niet tegen de verhouding in dat RODA ’28 nog voor rust gelijk maakte 1-1.

In de rust wat omzettingen gedaan. Youri van Beek werd als verdediger ingebracht waardoor Luca ten  Have zijn vertrouwde positie in de spits kon innemen. Hiermee hoopten wij wat gevaarlijker te worden voor het doel van RODA ’28 want aan een gelijkspel in een halve finale bekerwedstrijd heb je ook niet veel.

Echter het spel ging er niet veel op vooruit. Aan de inzet ontbrak het niet maar het bleef te gehaast waardoor er vaal erg onnauwkeurig gespeeld werd. Ik zag enkele spelers ballen proberen weg te schieten die 1 meter boven de grond waren. Als zo’n bal al geraakt werd dan had dat meestal tot gevolg dat je enkele seconden later weer met hetzelfde probleem zat. Beter was geweest om bij dergelijke situaties een verdedigende positie in te nemen en te kijken of de tegenstander de bal wel goed kan aannemen. Als hem dat niet lukt dan pak je de bal af en als het de tegenstander wel lukt om de bal te controleren dan kun je hem nog verdedigen. Het lukte ons niet om voetballend onder die druk uit te spelen. Dat is dus een leerpunt. Techniek en positiespelen zijn daar de beste trainingsvormen voor.

Halverwege de 2e helft gebeurde het dan ook wat er een beetje aan zat te komen. Wij kwamen op achterstand. Een afstandsschot werd door onze keepster Maaike Hissink niet helemaal goed verwerkt. 1-2. Natuurlijk moet ik daarbij zeggen dat er ook niemand was die voorkwam dat er op ons doel geschoten werd. Maaike keepte overigens op dit moment na een foutloze wedstrijd.

Achteraf moet ik zeggen dat ik blij was met het feit dat RODA ’28 na dit doelpunt niet veranderde van speelwijze want U moet niet denken dat V en L helemaal niet meer aan aanvallen toekwam. Uiteraard gebeurde dit wel. Het waren echter enkel wat speldeprikken. En omdat het hele elftal bleef werken aan afspraak 1 ontstond er regelmatig (meestal) veel ruimte achter de laatste linie van RODA ’28. Als we daar nou eens goed gebruik van konden maken dan was er nog wat mogelijk.

Het was dus zaak om snel om te schakelen van balbezit tegenpartij naar balbezit. Niet treuzelen maar snel naar de vrije ruimte en ja hoor het lukte. Ik weet niet meer wie opnieuw Jurrian Nieuwenhuis in het spel betrok maar Toen Jurrian de bal kreeg speelde hij deze na 2 balcontacten door naar Matthijs Jansen. Matthijs kwam een beetje in een moeilijke hoek naast de goal terecht maar had genoeg tijd om goed uit te halen en prachtig bij de 2e paal binnen te schieten. 2-2. Het was weer gelijk.

Ondanks dat ik het spel nog steeds niet geweldig vond zag ik dat deze gelijkmaker bij enkele spelers en speelsters wat extra energie vrijmaakte. En dat hadden wij nodig. Vlak voor tijd dacht ik wat gaat er gebeuren als het gelijk blijft toen ineens Luca ten Have alleen opdook voor de keeper. Hij had echter nog wel zo’n 40 meter te gaan en kreeg daarbij zijn tegenstander achter zich aan. Luca schoot mede door die loopactie van zijn tegenstander te vroeg waardoor de keeper de bal eenvoudig kon pakken. Cas van Lohuizen was voor de wedstrijd gezegd dat wanneer hij als spits uitgespeeld zou worden dat het altijd zin heeft om er achteraan te gaan omdat iedere speler in balbezit het vervelend vind dat er iemand achter hem aankomt. Ook als jij denkt die haal ik nooit meer in. Dat weet die tegenstander namelijk niet. Jammer voor ons dat Luca deze kans liet liggen.

Echter de wedstrijd was nog niet afgelopen. Met nog enkele minuten op de klok was het opnieuw Luca die in eenzelfde positie kwam als hierboven omschreven maar nu zocht hij de keeper op en schoot toen deze te dichtbij kwam buiten bereik van hem binnen. Een geweldige les voor Luca. Altijd tegenstander opzoeken en niet met een bocht erom heen. Komt hij te dichtbij dan afspelen of passeeractie of op doel schieten. 3-2 en de finale was binnen bereik.

Er was te weinig tijd voor beide ploegen om nog verandering in deze stand aan te brengen. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Gerard Klumper was de blijdschap bij de spelers en begeleiding van V en L erg groot. Ook Lennart Pelgrom (speler uit de JO19) bedankt voor het vlaggen.

Op dit moment is nog niet bekend waar en tegen wie wij de finale mogen spelen maar zodra dat wel bekend is zal dat worden gedeeld in de hoop dat er dan heel veel ouders/vrienden en bekenden komen kijken om de jongens van JO13 aan te moedigen.

vorige pagina


Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 28-04-2018 © 2006 - 2021 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer