Onze sponsors

Auto Wientjes
Fa. Veldwijk Sportprijzen en relatiegeschenken
Kamphorst administraties
BW & S
Ten Have Metaalwerken
Cafe de Vecht
Urilift B.V.
Kraam90
WeteringseBroek.NL
Installatietechniek de Vecht
Profile Hafkamp
Loon- en Grondverzetbedrijf E. Hissink
Uenk Bouw- en Sloopmaterialen BV
BuyBay
Garage de Vecht
Kokkie Twello
Neijenhuis Schoenen & Sport Vaassen
Westrik Snacks
BW & S
Slachterij Meijerink
Lucky Light Project Verlichting B.V.
Boekhandel Oonk
Konstruktiebedrijf van Straaten
Impression Vormgeving & Illustratie

1e super saterday

vorige pagina

Hallo V en L ‘ers

10 maart 2018 16.15 uur. Het voetballen op de 1e super Saturday zit erop en ik durf te zeggen dat het een succes was.

Toen ik s ’morgens rond 08.30 uur op het complex kwam zag ik Willy Klumper druk in de weer. In de kantine waren 2 moeders bezig met het zetten van de 1e kan koffie en er zouden er nog veel volgen.

De jongste jeugd van V en L druppelde binnen en de tegenstanders verschenen groepsgewijs. Een team van Robur et Velocitas een van Be Quick Zutphen en Rohda Raalte.

John Overvelde kwam het complex op met een gesponsord springkussen van makelaar Rodenburg.

Marjan Uenk zorgde wat mij betreft voor het hoogtepunt van de dag. Gratis fruit voor een ieder en wat hoorde ik daar veel positieve reacties op. Ik begreep van Marjan dat Jumbo daar een rol in heeft gespeeld. Boodschappen doen bij de jumbo en de bonnetjes inleveren bij de aktiekassa.

Alles klaar dus voetballen maar. Ik besloot te gaan kijken bij JO9-1 want er waren 3 teams die tegelijk moesten spelen. Dit team heb ik zien groeien en dat moet ook als je zo jong bent. Wat mij hier opviel was de geweldig positieve coach, Ronald Ganzevles. Dit team won verdiend maar misschien wel iets te gemakkelijk 11-4.

Het team in opmars. De JO11-1 van John Overvelde en Jacob Lagerweij . Zij speelden hun eerste wedstrijd in de 2e klasse. John had zijn speler daar op voorbereid en kennelijk goed gedaan want Rohda werd met een 7-3 nederlaag naar huis gestuurd.

De JO11-2 had het moeilijk vandaag. Zij spelen 50 minuten en tot de 30e minuut wisten ze gelijk te houden tegen Be Quick Zutphen maar uiteindelijk verloren ze met 1-5. In dit team moet er dus aan gewekt worden om langer weerstand te bieden aan een betere tegenstander.

Tijdens de wedstrijden kon ik nog even tijd vinden om te kijken hoe de publieke belangstelling langs het veld was. Gezellig druk zal ik maar zeggen. 100 personen en daarbij wat er nog in de kantine zat. Even een bak koffie doen. Ik zie Jolijn en Linda Overvelde die de dames van het eerste uur komen aflossen. Jolijn vraagt en hoe gaat het. Het antwoord was “druk” Ondertussen waren de JO13 en de JO15 aan het warmlopen. Gezellig druk in de kantine en het jeugdhonk zat vol.

De jeugdcie. Had nu een extra taak. Er was namelijk besloten om vanuit alle teams 2 spelers door te schuiven naar een hoger team. Als je dat doet dan moet je dat wel evalueren na afloop. Dus moet je kijken hoe dat uitpakt. Het gaat te ver om iedere speler persoonlijk te bespreken maar het heeft weer gesprekstof opgeleverd. Dingen gingen goed maar ook minder goed. Over het algemeen hoorde ik en met mij de andere commissieleden positieve reacties, Daarbij komt dat wij zagen dat tactisch gezien de doorgeschoven spelers mee konden maar dat sommige spelers fysiek nog iets tekort kwamen. Wat U moet weten is dat V en L de komende tijd graag wil inzetten op tactiek en voetbal gogme en wat minder op fysiek.

De JO13 speelde een leerzame wedstrijd en het spel golfde op en neer. De tegenstander Robur et Velocitas bood veel weerstand waardoor er veel van de individuele spelers werd gevraagd. V en L stond lange tijd voor met 3-2 maar uiteindelijk was het Robur dat gelijk maakte. Hierbij moet gezegd worden dat dit team een beetje gehandicapt was omdat middenvelder Sem Teunissen ziek was en Stijn Koldenhof ook een middenvelder maar een halve wedstrijd speelde omdat hij daarna door moest naar de JO15.

De JO15  kreeg te maken met SV Twello. Aangevuld met Luca ten Have en Stijn Koldenhof vanuit de JO13 lukte het niet om Twello eronder te houden. Hier was duidelijk te zien dat Luca en Stijn tactisch gezien goed mee konden met dit team maar dat ze fysiek nog wat tekort kwamen. Nogmaals V en L kiest nu even voor tactiek in plaats voor fysiek. Op termijn gaat de tactiek het namelijk winnen van de fysiek, Twello was net even wat beter en won met 0-5.

Na afloop van deze wedstrijden werd het wat stiller op het complex. Natuurlijk weet ik dat jonge spelers en speelsters veel begeleiding nodig hebben en dat er daarom veel ouders langs de kant staan maar juist de spelers van JO15 – JO17 en JO19 waarderen de belangstelling van hun ouders. Zij zuilen dat nooit zeggen maar geloof van mij dat het hun echt iets doet als hun vader of moeder langs de lijn staat.

Dan de JO17. Zij moesten aantreden tegen Berkum. Wat mij hier opviel was de samenwerking tussen de meisjes en de jongens in dit team. Roos, Sanne, Noelle en “i”ll be back” Joanne gaan versterkingen zijn voor ons dames seniorenteam. In jongenstaal, “ze kleunen er lekker in” en daar zit de winst want meisjes in meisjesteam hebben dat veel minder. 7-2 winst.

Als laatste de JO19. Bijna nekkramp van het heen en weer kijken maar als je ergens een mening over hebt dan moet je het gezien hebben. Ik vond dat er te weinig publiek was maar gelukkig zag ik wel onze hoofdtrainer, Michel Klomp, de nieuwe JO19 trainer, Marc Leerkes en het kersverse bestuurslid Arno Dolman die ik overigens ook al eerder op de dag gesignaleerd had.

De wedstrijd. Voetballend zeker niet minder dan Activia maar gezegd moet worden dat de verdediging van V en L wel even voor sinterklaas speelde. Hierdoor werd het 0-1. V en L liet zien dat het tactisch iets verder was dan Activia. Toch kon het nog beter. Trainer Jan Huisman speelde perfect in op de wens van de jeugdcommissie door in de eerste helft Mart Bensink mee te laten doen en de 2e helft Jelle van de Haar. Spelers vanuit de JO17. Wat ik zag was een bij vlagen goed spelend JO19 maar soms speelde het ook op een manier wat bijna pijn deed aan mijn ogen. Dit team was beter en komt steeds dichter bij het seniorenvoetbal. Geef het echter nog even tijd want die vlagen goed voetbal moeten 2x45 minuten goed voetbal worden.

Als laatste niet onbelangrijk zijn onze jongste leden. Het team van Ingrid Smid en Kay Anne Roeterd. Zij zijn  het enige team dat vandaag uit moest. Er is alles aan gedaan om ook dit team te betrekken in  de matchday maar helaas de KNVB zag geen mogelijkheid om ons daarin tegemoet te komen. Helaas weet ik de uitslag niet van hun wedstrijd tegen Klarenbeek maar dat gaat komen.

vorige pagina


Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 11-03-2018 © 2006 - 2021 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer