JO11-1 en JO13-1 bekeren verder

Het is de beide overgebleven jeugdteams van V en L gelukt de eerste bekerwedstrijd na de poulefase winnend af te sluiten.

Beide teams deden dat op overtuigende wijze. Bij de JO11-1 was het Sam Eindhoven die de tegenstander Voorwaarts JO11-3 snel duidelijk maakte dat ze met lege handen naar Twello terug zouden gaan. In 3 minuten wist hij het net maar liefst 3 keer te vinden. De voorsprong werd met prima combinatievoetbal uitgebouwd naar 5-0 toen in de 14e minuut het enige tegendoelpunt genoteerd moest worden. Het werd voor rust nog 6-1. Na rust werd de druk op het doel van Voorwaarts alleen maar groter en dat resulteerde uiteindelijk in een grote 14-1 overwinning. Opvallend aan het spel van V en L was hoe goed en snel ze elkaar al weten te vinden. Op deze leeftijd komt het nogal eens voor dat er een soort kluitjesvoetbal gespeeld wordt maar daar was bij V en L absoluut geen sprake van. De spelers gunden elkaar de bal en de aannames waren voor hun  leeftijd bovenmatig goed. Een echt team waarvan je zag dat het plezier er vanaf spatte.

Dan een stapje hoger. De JO13-1 van Jan Teunissen, Michel van Beek en Jos Jansen. Ook hun spelers waren de poulefase zonder kleerscheuren doorgekomen. Vandaag was Zutphen JO13-4 de tegenstander. Dit team is evenals ons JO13 gepromoveerd naar de 4e klasse. Echter ingedeeld in een andere poule dus zullen elkaar niet gaan tegenkomen in de competitie. De eerste minuten waren duidelijk voor FC. Zutphen en veel van het spel speelde zich af op de helft van V en L. Dat betekent dat er veel ruimte is op de helft van Zutphen en daar maakte V en L dan ook dankbaar gebruik van. Het was de snelle Matthijs Jansen die goed gebruikt maakte van zijn snelheid en V en L met 2 doelpunten op een 2-0 voorsprong zette. Luca ten Have zorgde ervoor dat V en L op een mooie 3-0 voorsprong kwam. Het doelpunt dat hij scoorde was er een uit het boekje. Een voorzet van Matthijs Jansen werd door Luca, die goed voor zijn tegenstander kwam, binnen getikt. Vlak voor rust scoorde Zutphen. Elk tegendoelpunt is jammer maar deze kwam op wel een heel verkeerd moment. Het gaf aan dat JO13-1 nog niet klaar was met de wedstrijd. V en L kwam echter goed uit de kleedkamer en al snel scoorde Cas van Lohuizen 4-1 waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide. Diezelfde Cas zorgde ervoor dat Sem Teunissen de voorsprong uitbouwde tot 5-1. En dan blijkt dat V en L JO13 niet stil heeft gezeten in de afgelopen transferperiode want de aangetrokken Thirza Buitenhuis werd in de 42 minuut ingebracht en 9 minuten later liet zij zien een goede aanwinst te zijn voor het team want zij scoorde de 6-1 wat tevens de einduitslag was. Dit team speelde vandaag een leuke wedstrijd waarbij opnieuw bleek dat er veel niveauverschil zit tussen enkele spelers. Voor de enkele spelers gaan we incidenteel de uitdaging wat hogerop zoeken. Hierdoor worden de andere spelers nog meer in het spel betrokken waardoor er voor hun ook een uitdaging aan zit te komen.

Tot slot complimenten en felicitaties aan de spelers/speelsters en begeleiding van beide teams met het behalen van de volgende ronde in het bekertoernooi. Erg benieuwd welke tegenstander dit keer uit de beker zal komen.

Dick voor de Poorte

Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 03-02-2018 © 2006 - 2020 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer