Onze sponsors

Westrik Snacks
Boekhandel Oonk
WeteringseBroek.NL
Lucky Light Project Verlichting B.V.
Installatietechniek de Vecht
Slachterij Meijerink
Loon- en Grondverzetbedrijf E. Hissink
BW & S
Uenk Bouw- en Sloopmaterialen BV
Neijenhuis Schoenen & Sport Vaassen
Konstruktiebedrijf van Straaten
BW & S
Garage de Vecht
Impression Vormgeving & Illustratie
Profile Hafkamp
Kokkie Twello
Ten Have Metaalwerken
Kamphorst administraties
Cafe de Vecht
Kraam90
Urilift B.V.
Auto Wientjes
BuyBay
Fa. Veldwijk Sportprijzen en relatiegeschenken

AED naar buiten verplaatst

vorige pagina

Helaas kan een hartstilstand iemand plotseling overkomen. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Zo’n apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Op onze vereniging is een AED aanwezig.

AED verplaatst naar buiten
Sv V en L vindt het belangrijk dat de overlevingskans bij een hartstilstand ook voor bewoners in de omgeving van onze vereniging zo groot mogelijk is. Daarom willen we de AED ook voor hen bereikbaar maken, door deze naar buiten te verplaatsen. Deze komt te hangen in een rode kast die ons is aangeboden door de Hartstichting in samenwerking met de Vriendenloterij. Dankzij die kast is de AED bereikbaar voor de omgeving, ook in de uren dat onze vereniging gesloten is. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.

Het verschil maken in de buurt
De AED  hangt nu bij de ingang van de kantine aan de buitenmuur en er is geen code voor nodig . Ook is hij aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie, zodat mensen in de buurt deze AED kunnen vinden en gebruiken in het geval van een hartstilstand. Elke seconde dat de AED eerder wordt ingezet, kan namelijk het verschil maken. Kunt u zelf reanimeren? Dan kunt u zich als burgerhulpverlener bij dit systeem aanmelden via www.hartstichting.nl/aanmelden. U krijgt dan een oproep om te reanimeren bij een hartstilstand in uw buurt en kunt zo levens redden. Beschikt u nog niet over deze vaardigheden dan is de reanimatie cursus, die  Sv V en L dit najaar weer in samenwerking met EHBO De Vecht zal organiseren, wellicht iets voor u!

Inzet AED
Uiteraard hopen wij van harte dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar het is goed om te weten dat deze mogelijkheid er is. We vinden het fijn om op deze manier ons steentje bij te kunnen dragen en hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd over de nieuwe locatie van onze AED.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Sv V en L

vorige pagina


Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 04-07-2017 © 2006 - 2021 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer