Speelster van de maand oktober

Afgelopen donderdag werd tijdens de clubavond voor de 2e keer dit seizoen de speelster van maand bekend gemaakt.

Voordat ik iets schrijf over de prijsuitreiking wil ik eerst even iets schrijven over de vorige editie. Op de eerste plaats wil ik zeggen dat ik erg veel positieve reakties heb gehad vanuit de club. Zoals een van V en L ‘ers zei. Mooi er is weer wat “reuring” in de club.

Ik heb al eens gezegd dat het door de dames zeer serieus is opgepakt. Als het om punten gaat is het net even wat fanatieker en dat is op het veld terug te zien. Vorige keer zat er een onderdeel penalty schieten bij. Linda Casteel en Laura Bouwmeester deden dat toen het best. Dus werden zij aangewezen om dat te doen mochten wij een penalty mee krijgen. In de ruim 5 seizoenen die ik nu bij V en L loop hebben wij nog geen penalty gehad. Wat gebeurde er in de wedstrijd tegen Colmschate thuis. Juist U kunt het wel raden. Wij kregen een penalty. De druk was niet groot want we stonden al voor met 5-0. Er ontstond geen discussie alles was heel duidelijk. Of Linda of Laura en gezien het feit dat Laura op dat moment op de bank zat werd het dus Linda. Zij schoot onberispelijk binnen. Getraind dan krijg je dat.

Dan naar de clubavond van 3 november. Ditmaal was een van de sponsoren gevraagd de bijbehorende cadeaubon met bloemen uit te reiken aan de winnares. Harrie van der Haar van Weteringsebroek.nl nam deze taak op zich. Hij liep even de verschillende onderdelen langs en vertelde daarbij wie die onderdelen gewonnen had.

De trainingscompetitie werd gewonnen door Brigit Kamphorst en Femke Koldenhof van de 3 partijtjes wonnen ze er 2 en speelden er 1 gelijk..

Techniek werd gemeten aan de hand van 2 oefeningen een 1 tegen 1 duel waarbij het ging om wie als eerste 10 doelpunten wist te scoren . Dat werd de winnares van de eerste editie, Lieke Hopman. Het andere onderdeel was het hoog houden van de bal en dat werd gewonnen door Laura Bouwmeester die dat 20 keer wist te doen.

De woman of the match werd ditmaal bepaald aan de hand van de gespeelde competitiewedstrijden in de afgelopen periode. Hier werden de meeste punten gescoord door verdedigster Monique Streppel, Esmay Schimmel en Evelien Gerritsen. Door drie zogenaamde cleansheets haalden zij de meeste punten. Dat niet alle verdedigsters evenveel punten haalden heeft te maken met het feit dat ook de supporters hun punten kunnen geven en daardoor ontstond weer wat verschil tussen de verdedigsters.

Als laatste werd er op het onderdeel zelfwerkzaamheid gescoord door verschillende dames. Zo werden er bardiensten en trainingen gedaan door enkele dames en ook het bezoeken van de jaarvergadering werd beloond.

Al met al werd de speelster van de maand uiteindelijk op een verrassende manier bekend gemaakt. Harrie van der Haar had namelijk de foto van de winnares zodanig verkleind dat het nog niet zichtbaar was om wie het ging. Deze foto werd op een beeldscherm geprojecteerd en heel langzaam werd deze foto vergroot. Uiteindelijk was het voor de aanwezigen duidelijk. Het werd Laura Bouwmeester. Zij mag zich de komende maand speelster van de maand noemen.

De eindstanden worden weer opgeteld bij die van de vorige keer en voor de komende periode beginnen we weer op 0. De volgende bekendmaking is 15 december a.s.

Afbeelding 1

Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 05-11-2016 © 2006 - 2020 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer