MC wint toernooi in Terwolde

De meisjes van V en L hebben vandaag een prima prestatie neergezet. Zij hebben het meisjestoernooi in Terwolde namelijk gewonnen. Het afgelopen seizoen heeft dit team slechts een keer samen gespeeld. In de competitie spelen ze namelijk gemengd.  De begeleiding bestond uit Leider Jos Bouwmeester, assistent scheidsrechter Harrie van der Haar en coach Dick voor de Poorte.

De eerste wedstrijd werd zeer overtuigend gewonnen van Voorwaarts MC. Het werd maar liefst 5-0. en dat in 25 minuten. Uitblinker in deze wedstrijd was Noelle Philips. Zij wist het net maar liefst 4x te vinden. De trainer had haar rechtsbuiten gezet terwijl ze zelf aangaf eigenlijk verdedigster te zijn.  Het grootste verschil tussen deze 2 ploegen was het fysiek. De duels werden nagenoeg allemaal gewonnen

De tweede wedstrijd werd tegen Oene MC. Dit was de tegenstander waar we het afgelopen seizoen tegen hebben geoefend. Toen werd er ook gewonnen maar eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat er destijds 2 jongens meededen. Nu hadden wij een jongen die de keeper was in het team. Ondanks dat dit team niet veel met elkaar heeft gespeeld viel het op dat er wel een team stond. Iedereen voerde zijn  taak op een goede manier uit. Beide backs, de zusjes Uenk schuwden de duels niet en wonnen deze meestal. als voorstopper speelde Sylvia Bouwmeester. Zij was het die het hoogtepunt van deze wedstrijd maakte. Zij speelde namelijk een geweldige steekpass waaruit gescoord werd door een van de spitsen van V en L. Het was of Noelle of Joanne Veldwijk. Uiteindelijk werd deze wedstrijd ook gewonnen met 2-0.

De derde tegenstander was de organiserende vereniging Terwolde. Ook nu was V en L een maatje te groot  en nu werd er met 3-0 gewonnen. Voetbalsters in deze leeftijd leren snel en dat was goed te zien in deze wedstrijd. De aftrap werd op de afgesproken manier genomen. De bal moest gespeeld worden op middenveldster en aanvoerder Brigit Kamphorst. Deze moest de bal ineens zover mogelijk in de rechterhoek spelen. Toen de linksback van Terwolde de bal op haar af zag komen was Noelle haar al bijna gepasseerd. Toen de linksback niet bij de bal kon en zich moest omdraaien passeerde Noelle haar en had ze al een paar meter voorsprong op haar. De laatste minuten van deze wedstrijd zag je een beetje dat een aantal  meisjes er een beetje doorzaten maar dat was verklaarbaar want in de wedstrijden hadden ze maximaal druk proberen te houden op de tegenstander in balbezit. Omdat anderhalf uur te blijven doen moet je een goede conditie hebben.

Afspraken hoe te handelen bij een corner weden goed uitgevoerd. Een keer lukte het bijna om te scoren. Alleen de ingooi was niet goed. Ik bedoel dan tactisch want technisch gezien was het wel goed. Echter bijna alle inworpen werden door de tegenstandster opgepikt en dat is volgens mij niet de bedoeling. Daar moet nog aan gesleuteld worden.

Door deze overwinningen hadden wij de eer om de finale te mogen spelen. Opnieuw was Oene onze tegenstander.  Wat ik al zag in de laatste wedstrijd was dat enkele meisjes er een beetje doorzaten en de druk op de tegenstander werd daardoor wat minder waardoor zij meer aan voetballen toekwamen. Het was voor het eerst dat V  en L achter kwam. De erg snelle linksbuiten ging alleen op keeper Remon Buitenhuis af. Het meisje van Oene bleef erg rustig en schoot beheerst binnen. Remon die tot dat moment niet veel te doen had kon hier niets tegen doen. Een mooi moment om te zien hoe de meisjes van V en L met deze achterstand omgingen. Nou het werd al snel duidelijk dat ze geen genoegen namen met deze stand. De reserve energie werd aangesproken. Het harde werken werd beloond. Joanne wist 2x te scoren. Het 2e doelpunt was volgens enkele supporters een geluksgoal maar ik dacht gelijk aan een uitspraak van Johan Cruijff. "Als je niet schiet dan scoor je ook niet"

V en L werd uiteindelijk de terechte winnaar en eigenlijk is het in 2 woorden te omschrijven en die zijn: "Inzet" en "Beleving"  Na afloop werd de beker opgehaald door routinier Brigit Kamphorst en vervolgens maakte John Overvelde van de technische commissie de plannen voor het nieuwe seizoen bekend. Een van die plannen is dat de meisjes en dus ook de jongens 1x per week samen gaan trainen en de 2e training is dan met hun eigen gemengde team waarmee ze zaterdags de wedstrijden mee spelen. Al met al een goede ontwikkeling bij de jeugd van V en L.

Ook de jongens C presteerden mooi en werden vierde. Het B team van V en  L werd tweede na een spannende finale wedstrijd tegen Eerbeekse Boys. Kortom mooie prestaties op een goed georganiseerd toernooi bij de buren in Terwolde!

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3

Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 12-06-2016 © 2006 - 2020 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer