Onze sponsors

Boekhandel Oonk
Kamphorst administraties
Uenk Bouw- en Sloopmaterialen BV
Kokkie Twello
WeteringseBroek.NL
Westrik Snacks
Lucky Light Project Verlichting B.V.
BW & S
Kraam90
Urilift B.V.
Auto Wientjes
Profile Hafkamp
Loon- en Grondverzetbedrijf E. Hissink
Neijenhuis Schoenen & Sport Vaassen
Garage de Vecht
Slachterij Meijerink
Fa. Veldwijk Sportprijzen en relatiegeschenken
Installatietechniek de Vecht
Cafe de Vecht
Konstruktiebedrijf van Straaten
BuyBay
Ten Have Metaalwerken
BW & S
Impression Vormgeving & Illustratie

Geslaagde avond Marc Overmars bij VenL Ondernemers

vorige pagina

Na weken van een intensieve voorbereiding was woensdag 16 maart jl. het tijdstip aangebroken dat Marc en zijn vader Ben Overmars in het deels vernieuwde clubhuis van Sportvereniging V en L, hun opwachting maakten. Bij deze unieke en éénmalige gebeurtenis waren behalve de deelnemers aan De V en L Ondernemers, ook alle sponsoren, Vrienden van V en L, commissies, vrijwilligers, trainers en andere relaties van Sportvereniging V en L uitgenodigd.

De reeds ingeschreven deelnemers aan De V en L Ondernemers waren de eersten die om 19.45 uur werden ontvangen met een rood witte voetbal en konden plaatsnemen op de gezellige nieuwe zitbank met bartafels en barkrukken. Alhier werden ze verwelkomd met koffie en enkele delicatessen om de tweede bijeenkomst van De V en L Ondernemers feestelijk in te luiden. Marc en Ben Overmars werden ook verwelkomd en konden hierbij aanschuiven.

Filmmaker Hennie Keurhorst schoot zijn eerste beelden en hoffotograaf Bart Koekoek flitste volop dankzij een dit keer volle batterij.

Ook alle andere genodigden, die met de leuze “Verbondenheid en Leefbaarheid” toegang kregen in de mooi ingerichte kantine, kwamen hierna binnenlopen en kregen een kop koffie of thee met cake aangeboden. In korte tijd stroomde de kantine lekker vol en zochten de mensen een plaats op een van de stoelen die in theateropstelling waren klaargezet.
Tegen half negen zaten de ruim honderd aanwezigen op hun plaats en opende voorzitter Ben Kamphorst de avond met een welkomstwoord. Daarna gaf hij de microfoon aan presentator Harry van der Haar die met behulp van door zijn bedrijf Weteringsebroek.NL gesponsorde LCD scherm en nog een extra scherm het programma van de avond bekend maakte. Hierbij werd de metafoor gebruikt van een echte voetbalwedstrijd, compleet met warming up en cooling down.
Om alles in perspectief te plaatsen werd er stil gestaan bij de rampzalige aardbeving in Japan met beelden van de alles verwoestende tsunami.

De warming up begon met beelden van een videoband die de deze avond ook aanwezige Willy Ganzevles in 1999 samengesteld had uit diverse banden van Ben Overmars voor een presentatie voor de Vrienden van KCVO. De originele videoband is later spoorloos verdwenen maar gelukkig is er destijds een kopie gemaakt voor Ben zelf zodat daar nu dankbaar gebruik van gemaakt kon worden.
De band bevatte beelden die niet helemaal scherp meer waren met Marc als 4-jarige op een kleine crossmotor, onder andere bij het ouderlijk huis van zijn vader aan de Bekendijk. Ook waren er beelden uit de carrière van Marc van zijn periode bij Go Ahead Eagles, Willem II, Ajax en Arsenal.

Daarna presenteerde Harry een spelletje “Petje op – Petje af” met vragen over Marc waarop Marc het antwoord van de organisatie meestal zelf bevestigde maar één keer ook afkeurde. Toen alle vragen op waren werd winnaar John Overvelde verblijd met een fles wijn.

De eerste vragen uit het publiek kwamen los en Marc en Ben namen plaats naast Harry om deze te beantwoorden. Minder bekend was dat Ben zijn kortdurende voetbalcarrière bij V en L was begonnen, maar ook toegaf dat hij eigenlijk het liefst altijd op de reservebank plaats nam. Ook vertelde Ben samen met Marc hoe hij als 14-jarige met de bus naar het internaat van Go Ahead Eagles kwam en alleen in het weekend thuis in Emst was.
Op die leeftijd was hij al zó vastbesloten om profvoetballer te worden dat zijn schoolprestaties iets minder werden, tot wanhoop van zijn ouders en begeleider bij Go Ahead Eagles. Later op de avond vertelde Marc nog dat hij eigenlijk al op een leeftijd van 8 jaar wist dat hij profvoetballer zou worden. Zijn mentaliteit, motivatie en inzet die hij toen al had is zijn hele voetbalcarrière een belangrijke pijler onder zijn prestaties gebleven.

Hierna waren er nog meer mooie beelden met veel doelpunten van Marc voor Oranje, Ajax, Arsenal en Barcelona. Marc voorzag een aantal beelden zelf van commentaar en merkte dat het publiek dat zeer op prijs stelde.
Er ontstond een open sfeer, de stemming was geweldig en Marc ging daar helemaal in mee. Iedereen hing aan zijn lippen toen hij het verhaal vertelde van zijn eerste nette pak met streepjes en een blauwe stropdas. Marc vond dit pak prachtig maar zijn collega’s bij Ajax destijds waren hiervan minder gecharmeerd en hadden een totaal andere smaak. Clarence Seedorf bijvoorbeeld liep in een compleet wit kostuum.
Ook vertelde hij van zijn eerste bezoek als 19-jarige aan de indrukwekkende Arena om te onderhandelen over zijn eerste contract bij Ajax samen met zijn vader tegenover Louis van Gaal. Van tevoren was zijn tactische inzicht getest en goedgekeurd door Louis van Gaal waarbij Marc nu toegaf dat hij het juiste antwoord toen gewoon gegokt had.

Harry van der Haar vervolgde de presentatie met de link tussen ondernemen en topsport, daarbij ondersteund door Marc met aanvullende opmerkingen. Ook zijn werk als technisch directeur bij Go Ahead Eagles kwam aan de orde waarbij Marc nog een toelichting gaf op de werkwijze van de club en de manier waarop hij zowel talentvolle voetballers als een trainer op het spoor komt. Hierbij aarzelt hij niet om advies in te winnen van zijn oud trainer Louis van Gaal, waarmee hij 7 jaar heeft samengewerkt en een goede relatie heeft.

Nadat er nog een paar vragen uit het publiek beantwoord waren, signeerde Marc een V en L shirt dat vervolgens door Harry werd aangeboden aan de voorzitter van V en L Ben Kamphorst en bestuurslid technische zaken Louis Overmars. Hierbij bood Marc aan V en L nog een shirt aan van zichzelf uit zijn Barcelona tijd.
Hierna werd het officiële gedeelte om ongeveer 22.00 uur afgesloten en werd iedereen door Harry hartelijk bedankt die deze succesvolle avond belangeloos mogelijk had gemaakt, inclusief Marc en Ben Overmars alsmede filmmaker Hennie Keurhorst. Er werden bloemen en wijn als dank overhandigd en een luid applaus was hun beloning.

Hierna werd de bar geopend die meteen druk bezocht werd.
Marc maakte nog een rondje langs De V en L Ondernemers om de uitgereikte voetballen te voorzien van zijn handtekening en naam. Ook werden er door Bart Koekoek nog een aantal foto’s gemaakt met mensen die met Marc op de foto wilden.
Dat Marc en Ben het goed naar hun zin hadden bleek wel omdat ze nog geruime tijd met diverse mensen bleven napraten. Marc had eerder op de avond verteld dat hij nog steeds elke avond om 23.00 uur in slaap valt, maar dit keer kon hij die neiging gelukkig weerstaan. Velen genoten nog van een hapje en drankje toen Ben en Marc ondertussen De Vecht verlieten om richting Emst te gaan. Toch kwam er ook aan deze gezellige en geslaagde avond een einde en werden in rap tempo door enkele mensen de tafels en stoelen weer in de opstelling van een sportkantine terug gezet.

De V en L Ondernemers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde tweede bijeenkomst en Sportvereniging V en L kan trots zijn dat een dergelijke unieke gebeurtenis op deze manier plaats kon vinden in haar clubhuis.

vorige pagina


Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 19-03-2011 © 2006 - 2021 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer