Er zit muziek in de BVO (met foto\'s) !

Op vrijdagavond 20 maart jl. is de Businessclub V en L Ondernemers op bezoek geweest bij Typisch Carolien voor “een creatieve avond met muzikale omlijsting” volgens de uitnodiging. Veel ondernemers vreesden een knip- en plakavond, maar kwamen (gelukkig) bedrogen uit.

Na de koffie met gebak en overleg tussen een paar jeugdleiders voor de wedstrijd van zaterdag kwamen ene Martin en Annabet binnen met een paar Afrikaanse trommels. We dachten een leuke show te gaan zien, totdat bleek dat er buiten nog zo’n 20 grote trommels stonden. We kregen een djembé workshop. Allemaal aan de bak dus met de trommel tussen de knieën!

Het begon met een paar simpele ritmes, maar al gauw werd dit uitgebreid met diverse combinaties van hoge en lage tonen, snelle en nog snellere slagen. Een aantal van ons kon het tempo niet steeds bijbenen, anderen kregen zere handen en vingers van het trommelen. Ook raakten sommigen van slag met het ritme. Dat zorgde soms voor hilarische momenten. Maar vaak klonk het ook best wel goed en daverde het geluid door de Steenenkamer. Toen we er ook nog een onverstaanbare Afrikaanse tekst bij gingen zingen leek de muziek rechtstreeks uit de jungle te komen. Ook de kamertemperatuur was hierbij aangepast en het zweet zorgde voor natte oksels. Veel truien waren ineens overbodig en gingen uit. Iemand stelde voor om erbij te gaan fluiten op een leeg bierflesje. Niet voor de muziek maar voor de dorst…

Voor het slotakkoord gingen we alle korte stukjes die we geoefend hadden, aan elkaar plakken tot één groot trommel-muziekstuk. Het was maar goed dat de twee leraren lekker hard speelden zodat ons geluid een beetje overstemd werd. Maar de meesten van ons waren tevreden en blij met de vooruitgang die we deze avond als djembé trommelaars geboekt hadden.

Nog blijer waren velen dat na alle inspanningen de drankjes en hapjes te voorschijn kwamen. We konden nog gezellig napraten over van alles en nog wat. Onze muzikale aspiraties hebben we meteen weer op een laag pitje gezet.

Kortom, een geslaagde avond met onvermoede talenten in de BVO. Met dank aan Marjan voor de organisatie van deze verrassende avond.

Klik hier om de foto's bij deze pagina te bekijken

Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 25-03-2015 © 2006 - 2020 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer