Een dagje genieten op sportpark \'t Hul

Geschreven door de bril van een voetbal liefhebber en V en L supporter.

Een dagje genieten voor de echte liefhebber op sportparkt 't Hul op zondag 2 november 2014.

Wedstrijddag zondag 2 november 2014 sportpark 't Hul De Vecht. Vanaf de aftrap om 09:30 uur is duidelijk dat V en L VE1 vandaag wil winnen van WWNA VE1. De leider (echte keizer) is blij dat zijn team eindelijk voor staat. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning. Een deel van het team van de tegenstander uit Wenum Wiesel blijft tot 15.30 uur in de kantine van V en L. De punten en de omzet voor V en L, dat is klasse van de heren die in de herfst van hun leven als senior en veteraan voor V en L staan.

Tussendoor een nieuw lid bij sv V en L, die komt vragen wanneer die mag gaan voetballen en meetrainen. Hij is pas 23 jaar, man en woonachtig aan de Beentjesweg in De Vecht - Terwolde.

Een kwartier later dan gepland begint V en L VR1 op het hoofdveld de zware klus tegen Victoria Boys VR2. Deze club uit Apeldoorn heeft een aanzienlijk verleden op het gebied van vrouwen voetbal en de kwaliteiten van deze tegenstander blijken ook uit het wedstrijdverloop. Gelukkig groeit het aantal dames bij V en L ook wekelijks en kan onze trainer ook doorselecteren om het beste team op te gaan stellen. Op dit moment is deze tegenstander verder in haar ontwikkeling en de uitdaging aan V en L om deze afstand de komende jaren te overbruggen. Een verlies waarbij de dames en trainer mentaal worden opgevangen na afloop van de wedstrijd. Gewoon echt balen en buikpijn hebben van deze dikke nederlaag. Dat is mooi om te zien en hoort bij de weg omhoog naar nog meer professionaliteit.

Dan om 14.00 uur de thuiswedstijd van V en L 1 tegen Gorssel 1. Opnieuw vol passie uit de kleedkamer en in het begin bijna weer een snelle voorsprong. De eerste helft gebruikt om warm te worden en met een gelijkspel de rust in. Aan de kant van de lijn 110 toeschouders die lekker warme chocomelk en koffie krijgen van onze ervaren van 't dak en heer Keizer achter de bar. Een volle kantine in de rust en een ieder vol vertrouwen in een goede afloop. De 2e helft beter spel op het middenveld van V en L en spelers die weer op hun oude niveau gaan komen. Vooral onze aanvoerder Tom maakt doelpunten met een wilskracht, waarbij je verwacht dat het doelnet de druk niet zal aankunnen. V en L wilde de 2e helft winnen en dit gebeurde dus ook. Wind mee, fanatieke supporters langs de lijn maar vooral een team dat speelde met de wil om te winnen. Mentaal wordt het elke week beter en voor de 2e week op rij maar liefst 5 doelpunten gemaakt.

De sfeer na afloop in de kantine was boven verwachting en bijzonder positief. Er was vooraf speciale aandacht geschonken aan het programma van deze wedstrijddag om meer supporters te trekken langs de lijn en na afloop in de kantine. De teamschotel was weer verdiend en werd aangeboden door heer van 't Dak & Co. Met uiteraard dhr. Keizer als chef kok voor de bereiding in de keuken.

Een mooie clubdag voor de echte liefhebber met winst voor de veteranen, in punten verlies voor de dames maar een mooi voorbeeld van hoe andere teams in de 3e klasse mee draaien en tenslotte winst voor de heren 1.

Vandaag 4 vlaggen in top en heren 1 ook meteen op de 4e plaats in de competitie. Gewonnen van de koploper, gelijkspel tegen de nr 2 en volgende week uit gewoon winnen van de huidige nr 3 Deventer.

Het wordt tijd dat de supportersvereniging van sv V en L meer materialen gaat aanschaffen om meer geluid te kunnen produceren langs de lijn. Overigens de trainer van V en L 2 baalde vandaag van het verlies van zijn ploeg. De altijd positief coachende trainer was ziek van het resultaat en zal dit zeker weer ombuigen naar een positieve instelling de komende week. En ook V en L 3 is volop stoom en wint gewoon van Welsum 1. Het was een mooie herfstdag op sportpark 't Hul met winnen en verliezen.

Volgende week weer meer nieuws. En.... we staan voor V en L met de vlaggen fier in top!

Laatst gewijzigd door Harry van der Haar op 03-11-2014 © 2006 - 2020 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer