FF Knalle 2011

Melkbussen, een heus rijdend kanon, een betonmolen, 11 teams, voldoende toeschouwers, prachtig weer, de ingrediënten voor een geslaagd Open Vechts Carbid Schiet Wedstrijd. Voor de 2e keer werd dit evenement gehouden op het trainingsveld van V en L.

Met verbazing en verwondering heeft menigeen toegekeken naar de voorbereiding van de verschillende teams op hun uiteindelijke schoten. Houten hamers, vet, compressors, alles werd gebruikt en was geoorloofd om de bal maar zo strak mogelijk in de opening te krijgen zodat er geen kostbaar carbidgas verloren zou gaan. Want dit gas heb je nodig om – als dit tot ontploffing wordt gebracht – de bal zo ver mogelijk weg te schieten. Hun geheim van de smid zullen de teams waarschijnlijk niet prijsgeven, en 1 team zeker niet. En dat is het winnende team Keizer/Bouwmeester. Dit team wist met een ongelofelijk schot van 123 meter het winnende schot van de middag te lossen. Dit had nog iets verder gekund ware het niet dat een ballenvanger in de weg stond. Volgend jaar maar weghalen dat ding ?

Ook alle andere teams produceerden niet alleen luide knallen maar over het algemeen ook verre schoten. Er is volgens ons aardig geoefend in 2010. Al met al een kwalitatief en competitief sterke wedstrijd met een terecht winnend team dat zich een jaar lang de carbidknallers van 2011 mag noemen en natuurlijk kan genieten van het uitzicht op de gouden wisselbus.

Maar het belangrijkste van alles – het was gewoon weer hartstikke leuk -

Rest ons om iedereen die zijn/of haar bijdrage aan de TVOCSW heeft geleverd te bedanken.

Frans Overvelde en Harry Davelaar

Afbeelding 1

Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 14-01-2011 © 2006 - 2021 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer