Onze sponsors

Auto Wientjes
Kamphorst administraties
Neijenhuis Schoenen & Sport Vaassen
Impression Vormgeving & Illustratie
Fa. Veldwijk Sportprijzen en relatiegeschenken
BW & S
Uenk Bouw- en Sloopmaterialen BV
Kokkie Twello
Westrik Snacks
Loon- en Grondverzetbedrijf E. Hissink
Urilift B.V.
Installatietechniek de Vecht
Garage de Vecht
Profile Hafkamp
WeteringseBroek.NL
BuyBay
Ten Have Metaalwerken
Cafe de Vecht
Slachterij Meijerink
BW & S
Kraam90
Boekhandel Oonk
Konstruktiebedrijf van Straaten
Lucky Light Project Verlichting B.V.

Verslag Jeugdkamp door organisatie

vorige pagina

Voetbalkamp 2013,
HET weekend waar gedurende het seizoen gesleuteld wordt aan een passend programma door de organisatie. HET weekend voor ouders, zonder kind(eren), en HET weekend waar de jeugd al het hele seizoen naar toe leeft.
Vrijdag 31 mei was het dan ein-de-lijk zover.. Een groot deel van de jeugd kwam met de fiets naar VenL, om vervolgens op de fiets te stappen naar de locatie van dit jaar: Kampeerboerderij “De Berghoeve” te Epe. 
Tijdens de fietstocht werd er extra genoten van de natuur, aangezien het niet alleen maar domweg een fietstocht was, maar een fiets fotopuzzeltocht. Hierbij werd verlangd van de jeugd dat zij goed om zich heen zouden kijken, om vervolgens antwoorden op de vragen te kunnen geven. Uiteraard voor punten, die meetelden voor de eindscore. Elk groepje fietste onder begeleiding van zijn teamleider en onderweg stonden nog verkeersregelaars die er mede voor zorgden dat het een veilige tocht werd.
De jongste jeugdleden hadden de luxe om bij één van de auto’s in te stappen, en zich lekker te laten vervoeren naar Epe.

Eenmaal aangekomen bij “De Berghoeve” ging de jeugd al gauw op verkenningstocht naar de slaapzaal, om een mooi plekje te bemachtigen waar zij dit weekend lekker konden keten.
Nadat iedereen z’n plekje had bemachtigd, was er voor iedereen een glaasje fris en een plak cake, die de kookmoeders uitdeelden.
Ook hadden we die vrijdag een jarige in ons midden: Rens Huisman, hij mocht als enige dat weekend op de tafel staan om toe te zien hoe heel de zaal voor hem aan het zingen was. Daarna deelde hij een heerlijke traktatie uit voor iedereen, namelijk (neger)zoenen. Dat was smullen dus!
De eerste activiteit van dit weekend was per groepje een spandoek maken en de teamleider versieren. Iedereen kreeg hier een half uur de tijd voor, waar ontzettend mooie creaties uit voort kwamen. Uiteindelijk mocht elk groepje zichzelf presenteren, waarbij de strenge, maar rechtvaardige jury zijn oordeel velde.
Tussendoor was er  even tijd voor de jeugd om lekker te ravotten,  zodat de organisatie het volgende onderdeel kon gaan voorbereiden: de quiz.
Hierbij werden allerlei vragen gesteld over: de geschiedenis van VenL, over afgelopen voetbalseizoen in de Eredivisie, Premier Leaque en natuurlijk afgelopen seizoen van  VenL.
Ook werden er personen van VenL omschreven en leuke dingen uitgebeeld zoals een schwalbe.

De laatste activiteit van deze avond was de welbekende spooktocht. Verschillende spoken stonden verdekt opgesteld in het bos van “De Berghoeve”, die de kinderen de stuipen op het lijf jaagden. Uiteraard vond niemand dit eng, of was er helemaal niemand bang, zelfs de leiding niet 
Na afloop van deze barre tocht, kon iedereen genieten van een broodje frikandel of broodje hamburger, klaargemaakt op de barbecue door onze kookmoeders. Na dit overheerlijke hapje, die we allemaal zeker verdiend hadden, is de jeugd naar boven vertrokken om lekker te keten… en uiteindelijk ook te gaan slapen.
De volgende morgen om half 9 stond het ontbijt klaar op de tafels, waar een ieder van genoot. Een goede vulling in de maag, want er moest weer gepresteerd gaan worden. De voorrondes van het penaltybokaal stond vandaag als eerst op het programma. Dit mochten wij doen op de accommodatie van v.v. Emst. Zij hebben er voor gezorgd dat er 4 goals klaar stonden, om penalty’s op te kunnen schieten. Vier keepers van weleer hadden vandaag de eer om het goal te verdedigen tegenover alle jeugdspelers van VenL. Per speler werden er 3 penalty’s geschoten, bij elke keeper. Dit weekend waren er 93 kinderen mee op kamp. Rekent u maar uit hoeveel ballen deze keepers om de oren hebben gehad.
Na deze (in)spannende ochtend werd er op “De Berghoeve” geluncht, uiteraard weer verzorgt door onze kookmoeders.
Daarna zetten we de dag voort met een spelletjesmiddag. Allerlei Oudhollandse, maar ook voetbalspelletjes waren klaargezet om er weer een sportieve gezellige middag van te maken. De A-jeugd had het genoegen om samen met Richard op pad te gaan. Deze reis ging naar het Emstergat, om daar vervolgens anderhalf uur te mogen waterskiën. Blauwe plekken, flink wat spierpijn en vermoeidheid waren het resultaat. En na het zien van bepaalde filmpjes hebben we de conclusie mogen trekken dat dit een zeer geslaagde activiteitwas.
Het avondeten werd ditmaal niet door de kookmoeders verzorgd, maar door Keurslager “de Adelaar”. Er stonden ons een heerlijke bak bami en macaroni te wachten. Na zo’n inspannende dag had iedereen wel een lekkere avondmaaltijd verdiend.
Vervolgens kregen alle groepjes de opdracht om een stukje te bedenken voor de bonte avond. De jongste jeugd mocht aanschuiven voor de bingo, terwijl de rest zich aan het voorbereiden was voor de bonte avond.
De bingo was, zoals ieder jaar, weer een groot succes. De kinderen waren vol in spanning of zij wat zouden winnen, want er waren weer leuke prijzen te verdienen.
De bonte avond was een geweldige avond, waaraan iedereen zijn steentje bij heeft gedragen. Van een optreden van de Jostiband, tot een clinic van onze illusionist, het laten zweven van de mens. We hebben allemaal genoten van alle optredens.
Na deze geweldige bonte avond is de oudste jeugd gaan stappen bij De Esculaep in Heerde, waar de nodige drankjes genuttigd werden. Naarmate de avond vorderde, werd de jeugd een stuk losser. Soepel in de heupjes, handjes in de hoogte, en zo hier en daar wat wankelende persoontjes, waren de uitwerking van een paar alcoholische versnaperingen. Maar ook aan een zeer gezellige avond komt een eind. Om 02.30uur zijn we weer in de auto’s gestapt richting “De Berghoeve”, waar de nacht verder stilletjes verliep.
De laatste dag van het kamp werd gestart, met de ontnuchtering campagne voor de stapjeugd. Zo’n 15 meter koprollend naar de pion, waar vervolgens 10 rondjes omheen gedraaid moest worden en terug sprinten naar het beginstation. Je zou  verwachten dat iedereen duizelig terug zou keren, maar wegens de teleurstellende resultaten heeft de organisatie moeten besluiten om de ontnuchtering wat uit te breiden. Sprinten naar de pion, 15 rondjes om de pion draaien, verplicht de pion aanraken, en vervolgens terugsprinten. Dit resulteerde in het gewenste resultaat.
Klaar voor het ontbijt…. De kookmoeders hadden zich ditmaal nog meer uitgesloofd, door voor iedereen een eitje te koken. Heerlijk zo’n luxe ontbijt.
Na het ontbijt werd alles opgeruimd en ingepakt om vervolgens de terugreis te starten. Bij VenL aangekomen waren het wéér de kookmoeders die zich uitgesloofd hadden. Namelijk een lekker bord patat met een knakworst. Dat was weer smullen.

Na het overheerlijke eten kon de jeugd zich gaan opmaken voor de jaarlijks terugkerende wedstrijden. De jongste jeugd tegen de ouders, waar uiteraard de jongste jeugd weer wist te winnen, en de oudste jeugd tegen de leiders en trainers. Die uiteraard zoals elk jaar gewonnen werd door de leiders en trainers!

Dan toch wel het grote moment waar de jeugd het hele weekend naar uitkijkt: Het Penaltybokaal. Dit jaar absoluut geen makkelijke opgave, want de 3e keeper van Go Ahead Eagles, Patrick ter Mate, zou het goal verdedigen. Van elk team waren er 2 spelers die zich gekwalificeerd hadden voor deze grote finale.
Door de keepkunsten van Patrick, vielen er al snel een aantal spelers af. Waardoor er nog een klein aantal spelers overbleef.
De 3e plaats werd verzilverd door Ruben Hissink uit de F1. De grote strijd ging nog tussen Eloy v/d berg uit de F1, en Robin van Welie uit de C1. Eloy wist de penalty te raken, dus de druk werd voor Robin opgevoerd. Helaas miste Robin de penalty, waardoor Eloy dus de grote kampioen werd van het penaltybokaal 2013.

Dan de jaarlijkse afsluiting van het voetbalkamp. Arno Dolman deed een kort verslag van het hele voetbalkamp en vervolgde zijn toespraak met de prijsuitreiking van het penaltybokaal. De bekers werden uitgedeeld door keeper Patrick ter Mate, die vervolgens de eer had om met de winnaars op de foto te mogen.
Ook was daar het moment voor de uitreiking van het winnende team van het jeugdkamp. Dit waren 2 groepjes: Namelijk groepje 2 en groepje 4. Dit werd dus tossen voor de winnaar, aangezien er geen tijd meer was voor een winnend spel. Uiteindelijk was het groepje 2, onder leiding van Gerard van Assen, die zich het winnende team mocht noemen!
Marco Schimmel nam het woord van Arno over om de jeugdspeler van het jaar 2012-2013 te mogen onthullen. Dit jaar was dit Fieke Hendriks, die ons volgend seizoen (helaas voor ons) gaat verlaten, voor een mooie toekomst bij Sv Twente.

Ten slotte kreeg alle jeugd een leuk aandenken aan het voetbalkamp, een handig tasje met het logo van VenL erop.

Graag willen wij als organisatie van het voetbalkamp de VenL ondernemers ontzettend bedanken wat zij voor het jeugdkamp betekenen, sowieso de aankomende 5 jaar. Mede dankzij jullie kunnen wij het waarmaken om elk jaar naar een andere accommodatie dan die van VenL te gaan, en het weekend zo vullen, zonder dat wij teveel naar het budget moeten kijken.

Ook willen wij alle jeugd bedanken voor het FANTASTISCHE weekend die wij met jullie hebben gehad, wij hadden ons het niet beter kunnen voorstellen 

Wij kijken weer uit naar het voetbalkamp van volgend jaar!!


De organisatie.

vorige pagina

Fotoalbum

Klik hier om de foto's bij deze pagina te bekijken

Laatst gewijzigd door Gerard Klumper op 14-06-2013 © 2006 - 2021 sv V en L - Site by Bjorn   Beheer